Samsun Klas Haber

Fındık Fiyatı Açıklandı!

Fındık Fiyatı Açıklandı!
28 Temmuz 2020 - 6:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık fiyatlarını açıkladı – samsun haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  yeni sezonun fındık fiyatlarını açıkladı. Erdoğan, “Yüzde 50 sağlam iç esasına göre, Giresun kalite kabuklu fındık için kilogram alış fiyatı 22,5 liradır. Levant kalite fındık için bu fiyat kilogramda 22 TL’dir” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası fındık fiyatlarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Giresun kalite kabuklu fındık için kilogram alış fiyatı 22,5 lira,  Levant kalite fındık için bu fiyat kilogramda 22 lira olduğunu söyledi. Erdoğan, yüksek randımanlı fındıkta kilogram başına 1 lira, gübre ve mazot desteği olarak kilogram başına 2 lira destekleme yapacaklarını da duyurdu.

TOPLAM FINDIK İHRACATIMIZ 2,2 MİLYAR DOLAR

Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün de fındık alım fiyatlarını belirledik, şimdi de onu açıklıyorum. Geçtiğimiz yıl Toprak Mahsulleri Ofisimiz 16,5-17 kilo üzerinden alıma çıkmıştı. Bu sayede düşme eğilimi gösteren fındık fiyatları 18-20 lira civarında seyretmişti. Fındık ihraç fiyatının kilogramda 5,8 dolardan 6,72 dolara yükselmesiyle ülkemiz ilave 300 milyon dolar gelir elde etti. Toplam fındık ihracatımızda 2,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamları bilmeyenler, bilseler de ne anlama geldiğini kavrayamayanlar milletimizin kafasını karıştırmak için sürekli uğraşıyorlar.”

GİRESUN KABUKLU FINDIK KİLOGRAM ALIŞ FİYATI 22,5 TL

Yeni sezonun fındık fiyatlarını açıklayan Erdoğan, “Bizim muhatabımız da yetki ve güç kaynağımız da milletimizin ta kendisidir. Yeni sezonun fındık fiyatlarını açıklıyoruz. Yüzde 50 sağlam iç esasına göre, Giresun kalite kabuklu fındık için kilogram alış fiyatı 22,5 liradır. Levant kalite fındık için bu fiyat kilogramda 22 TL’dir. Yüksek randımanlı fındıkta kilogram başına 1 lira, gübre ve mazot desteği olarak kilogram başına 2 lira destekleme yapıyoruz. Fındık üreticisinin kazancını 25 ila 25,5 seviyesine çıkarmış oluyoruz. Yeni fındık hasat döneminin üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca incir, kuru incir ve kuru üzüm müdahale alımlarına bu yıl kayısı da ilave ediliyor. Her alanda üreticimizin yanında yer almaya devam ediyoruz. AK Parti iktidarı hiçbir zaman üreticisini, çiftçisini yalnız bırakmayacaktır.”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin