Samsun Klas Haber

Fındık Rekoltesi Düştü!

Fındık Rekoltesi Düştü!
09 Temmuz 2020 - 5:05

REKOLTEDE FINDIKTA YAŞANAN OLUMSUZLUKLAR DİKKATE ALINMALI

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal AVCI yaptığı açıklamada;

Bilindiği üzere Fındık Rekolte tahmin açıklanması 2016 yılından itibaren Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılmaktadır.İl Tarım Müdürlüğü Başkanlığında kurulan Rekolte Tahmin Komisyonlarının sahada yaptıkları çalışmalar sonucu fındıkrekoltesinin açıklaması Temmuz ayı içerisinde yapılmaktadır.

Fındık rekolte tahmini açıklanmadan önce ,rekolteyi etkileyen faktörlerin mutlaka dikkate alınması gerekir.

Son yıllarda Fındık Bahçelerinde görülen külleme hastalığı bu yılda önemli ölçüde kayıplara neden olmuştur. Ayrıca nisan ayında yüksek rakımlı bölgelerde bir kısım fındık bahçelerinde soğuk ve don zararı meydana gelmiştir.Fındık tarımında en önemli zararlılardan olan fındık kurdu ve fındık kokarcası mücadelede de yağışların etkili olduğu ilaçlama döneminde yeteri kadar kimyasal mücadele yapılamamıştır.Bunun neticesinde sarı karamuk ve kara karamuk şeklinde dökülmeler meydana gelmiştir.

Son günlerde ise aşırı sıcaklardan dolayı ve fındıkta sulama imkanlarının kısıtlı olmasından dolayı fındık yapraklarında haşlanma, kuruma ve çotanaklarda dökülmeler meydana gelmiştir.

Sonuç olarak rekolte tahmin komisyonunun tahmini raporu hazırlanırken yukarıda ki arz ettiğimiz konuların dikkate alınması çiftçilerimizin mağduriyetini giderecektir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin