Samsun Klas Haber

Gülsan Sanayide Dönüşüm Başlıyor!

Gülsan Sanayide Dönüşüm Başlıyor!
16 Kasım 2020 - 3:47

Gülsan Sanayi Sitesinde Geri Dönüşüm Başladı, 650 günde tamamlanacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafıdan  Toybelen de kurulacak  Sanayi Sitesi’nin  dönüşümüne yıl sonunda başlanacak,  proje  650 günde tamamlanacak.

1990’lı yılların başında Canik ilçesi Atatürk Bulvarı üzerindeki 225 dönümlük alanda kurulan Gülsan Sanayi Sitesi, birçok kentte olduğu gibi kentsel gelişmeyle birlikte şehir merkezinde kaldı. Oto tamircilerinden yedek parçacılara, hırdavatçılardan mobilyacılara bin 250 iş yerinin bulunduğu sanayi sitesinde yaklaşık 6 bin kişi çalışıyor.

BAKANLIK İNŞA EDECEK

Gülsan Sanayi Sitesi’ni şehir merkezi dışına taşımak için 20 yıldır mücadele veren Samsun, tarihinin en büyük dönüşümüne hazırlanıyor. Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Toybelen mevkiinde 800 dönümlük arazinin altyapısını sanayi sitesi için hazırlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yatırımıyla hayata geçirecek. 2022 yılında proje tamamlanacak, Gülsan Sanayi Sitesi yıkılacak.

İŞ KOLLARI KÜMELENECEK

Yeni sanayi sitesinin işleyiş ve sistemiyle ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türkiye’de devasa büyüklükteki küçük sanayi sorununu ilk çözen şehir olacaklarını söyledi. Modern, iş koluna göre kümelenmiş, düzenli ve sistemli çalışan bir sanayi sitesi kuracaklarını ifade eden Başkan Demir, “Dünyanın en güzel şehri Samsun’da tüm illere örnek olacak devasa bir dönüşüme imza atıyoruz. Belediye kasamızdan kuruş para çıkmadan inşa edilecek. Samsun’a yakışmayan o çirkin dokunun dönemimiz içinde tarihe karışacak olmasından da şimdiden büyük mutluluk duyuyorum“ dedi.

ESNAF MAĞDUR OLMAYACAK

Yıllardır süren süreç ve belirsizliğin artık sona erdiğini söyleyen Başkan Demir, “Yer konusu halledildi. İhale yapıldı. Yılsonuna doğru inşaat çalışmaları başlayacak. Allah nasip ederse 2 sene sonra bitecek. Orada önceliğimiz Gülsan esnafıdır. Orada kayıtlı olan esnaflarımız belli. Belgesi olup esnaflık faaliyetini sürdüren herkes isterse Toybelen’ den dükkan satın alabilecek. Dükkanı olmayan kimse kalmasın istiyoruz. Şuan formlar hazırlanıyor. Esnaflarımızla yapacağımız görüşmelerin ardından sayı da netlik kazanacak. Elimizde ne kadar dükkan kaldığına bakıp değerlendireceğiz. Yer kalırsa diğer sanayi bölgesindeki esnaflarımıza da kapımızı açabiliriz” diye konuştu.

KÜMELEŞMEYLE DÜZEN GELECEK

Toybelen Sanayi Sitesi’nde 200 ve 400 metrekare olmak üzere bin 526 dükkan yapılacağını söyleyen Başkan Demir, “Yerleşim düzeniyle ilgili TOKİ’ye ayarlamalar yaptırıyoruz. Faaliyet alanlarına ve iş kollarına göre bloklara yerleşecekler. Hırdavatçılar, mobilyacılar, oto tamircileri, yedek parçacılar, alım satımcılar kümelenecek. Şuan bin metrekareden fazla alanda faaliyet gösterenler içinde ayrı bir çalışma yapacağız. Yeni siteyi büyütmeyi düşünmüyoruz. Çok özel bir yer. Projesi çok güzel, altyapısı mükemmel. Otopark ve sosyal alanlarıyla adeta yaşam alanı olacak” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin