Samsun Klas Haber

Hastane Kantini Normale Döndü

Hastane Kantini Normale Döndü
13 Kasım 2019 - 15:08

Samsun’da hastane kantinlerinde yüksek fiyat denetimi

Samsun Valiliği, vatandaştan gelen yoğun şikayet üzerine hastane kantinlerinde fiyat denetlemesi yaptı. Valilik, yapılan çalışmalar sonucunda hastane kantinlerinde birçok üründe indirim sağlandığını açıkladı

Samsun Valiliği özellikle Samsun Araştırma Hastanesi kantininde satılan ürünlerin  fahiş fiyatla satıldığı yönünde hasta ve hasta yakınlarından gelen yoğun  şikayetler üzerine gerçekleştirdiği denetimlerle hastane kantinlerinde yüksek fiyata satışlarında indirim sağladı..

İNDİRİM SAĞLANDI

Valilikten yapılan açıklamada, “Tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, zararlarını tazmin edici, tüketiciyi aydınlatıcı ve bilinçlendirici önlemleri almak üzere, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun  ile Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği kapsamında ilimiz genelinde bulunan hastane kantinlerimizde ve diğer piyasalarda oluşan fiyat hareketleri sürekli takip edilmektedir. Geçtiğimiz günlerde ilimiz yerel basınında çıkan haberlerde hastane kantinlerinde yüksek fiyatla satış yapıldığı gündeme gelmiştir. Konu ile ilgili olarak Valiliğimize bağlı Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından mezkur kanun ve yönetmelik kapsamında yerinde denetimler gerçekleştirilmiş, yapılan çalışmalar sonucunda hastane kantinlerinde birçok üründe indirim sağlandığı görülmüştür. Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından bundan sonraki süreçte de denetimlere devam edilecektir” ifadelerine yer verildi.

KANTİN TOPTAN KAPATILDI

Antalya’nın Manavgat İlçe Devlet Hastanesi’nde ise Hastane yönetimi Hastane kantinininde fahiş fiyat uygulandığı şikayetleri üzerine Hastane Kantinini tamamen kapattı.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin