Samsun Klas Haber

Havaalanı FULL-TİME

Havaalanı FULL-TİME
12 Nisan 2018 - 9:16

 

Samsun-Çarşam Havaalanı’da Trafik Arttı

 Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Çarşamba Havalimanı’nın  Mart ayı iç-dış hat yolcu trafiği, iniş-kalkış yapan uçak trafiği ve yük trafiği hakkında açıklama yaptı.

Vali Kaymak yaptığı açıklamasında, ‘DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan 2018 yılı Mart Ayı Havalimanı İstatistiklerine göre; Mart ayında Samsun Çarşamba Havalimanı’nda iç hat yolcu trafiği bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49 artışla 137.583, dış hat yolcu trafiği yüzde 147 artışla 5.202, toplamda ise yüzde 51 artışla 142.785 oldu. 2018 Yılı Mart ayında Samsun Çarşamba Havalimanı’na iç hat iniş-kalkış yapan uçak trafiği 1.171 oldu. Dış hatlar uçak trafiği yüzde 32 artışla 54 olmak üzere toplam uçak trafiği 1.225’e ulaştı.2018 Yılı Mart ayında Samsun Çarşamba Havalimanı Yük (kargo + posta + bagaj) trafiği ise toplamda yüzde 49 artışla 1.058 ton olarak gerçekleşti’dedi.

2018 Yılı 3 aylık istatistiklerine göre; Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan; bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artışla 429.351 yolcu hizmet aldı, hizmet verilen toplam uçak trafiği 3.427’ye, yük (Kargo + Posta + Bagaj) trafiği ise yüzde 90 artışla 3.940 tona ulaştı.ğınıda ifade eden Vali Kaymak, Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan karşılıklı olarak haftanın her günü İstanbul ve Ankara’ya,  6 gün İzmir’e, Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri Antalya’ya uçuş seferleri yapılmaktadır. Ayrıca, Almanya’nın Dusseldorf kentine haftada 1 gün olmak üzere direk uçuş seferi yapılmakta olduğuna dikkat çekti

Açıklamada İstanbul Atatürk, Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa Havalimanlarından bağlantılı olarak yurt içinde her noktaya, yurt dışında ise birçok noktaya uçuşlar yapılabilmekte olduğu belirtildi

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin