Samsun Klas Haber

İlkadım’da Alışverişler Özgür Olacak!

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın
çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği “Hilal Kart” uygulamasını günümüz şartlarına modernize ederek kredi kart kullanımı özelliği kazandırarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaya başladı.

İlkadım’da Alışverişler Özgür Olacak!
06 Aralık 2021 - 4:57

 

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER ARTIK ALIŞVERİŞLERİNİ ÖZGÜRCE İSTEDİĞİ YERDEN YAPACAK

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Modern ve sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği “Hilal Kart” uygulamasını günümüz şartlarına modernize ederek kredi kart kullanımı özelliği kazandırarak ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtmaya başladık” dedi.

İnsana dokunan hizmetleriyle yerel yönetimler tarafından da yakından takip edilen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yeni bir uygulamaya daha imza attı. İlkadım ilçesinde tespit edilen 4 bin 800 aileye verilmek üzere modernize edilen kredi kart özelliğine kavuşan “Hilal Kart” (Sosyal Destek Kartı) uygulamasına geçtiklerini söyleyen Başkan Demirtaş, “Yaptığımız incelemelerle yardım yapmamız gereken aile sayısı netleştirilip, ilgili bankaya kart bastırdık. İhtiyaç sahibi aileler, alışverişlerini istediği bakkal ve marketlerde özgürce kendileri yaparak, evlerinin temel mutfak ve giyim ihtiyaçlarını karşılayabiliyor veya faturalarını ödeyebiliyor. Kredi kartları alkol ve tütün mamulleri alımına kapalı olacak “dedi.

“Alışveriş kısıtlamasını ortadan kaldırdık”

Konunun mahremiyetine istinaden kart verdiğimiz insanların haklarını korumak adına, onları üzmemek, rencide etmemek adına Vakıfbank’la sözleşme imzalayarak bu projenin startını vermiş olduk diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” 2022 yılı itibari ile tüm ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaşacak destek kartımızdan sistemimizde kayıtlı olan 673 çocuğumuzunda kitap, kırtasiye ihtiyaçları bu kartlara yüklenecek. İlçemizdeki ailelerimizin ekonomik seviyelerine göre Hilal Kartlarına 75, 100, 150, 200 TL olarak nakit yardımı düzenli olarak yapıyorduk. Mevcut kartlı sistemi modernize ederek kredi kartı özelliği taşıyan isim yazmayan temel ihtiyaç destek kartları bastırdık. Bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaş belediye ile anlaşmalı sosyal yardım Kart Pos Terminal cihazının bulunduğu merkezlerde alışveriş yapma zorunluluğunuda ortadan kaldırdık. Artık ailelerimiz alışverişlerini her hangi bir market yada bakkaldan özgürce kendileri yaparak, evlerinin temel mutfak ve giyim ihtiyaçlarını karşılayabilecek” diye konuştu.

“Geliri olmayan çalışamayanlar hedef kitlemiz oldu”

Sosyal Yardım işleri Müdürlüğümüz o hassasiyetleri gözeterek bu kartları da sahiplerine ulaştırmaya başlandığını da sözlerine ekleyen Başkan Demirtaş,” 55 ve 65 yaş arası düzenli geliri olmayan vatandaşlarımıza düzenli bir aylık verebilmek için karınca kararınca hesaplamalar yapıldı. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sağ olsun zaten devletimiz veriyor. Bizde geliri olmayan, çalışamayanları öncelikle hedef kitlesi olarak belirledik. Şu anda bu noktada yaptığımız tespitlere göre kartlarımız hazırlandı. Biz her ay belediye olarak belirlenen miktardaki paraları bankaya aktaracağız. ATM’lerden istediği zaman o parayı çekip vatandaşımız ihtiyacını görmüş olacak. Bu noktada ben Vakıfbank Şube Müdürümüze ve Vakıfbank ailesine de teşekkür ediyorum. Bu kartlarımızın tüm ihtiyaç sahibi ailelerimize hayırlı olmasını, bu ödeneklerimizin bereketli olmasını temenni ediyorum” diye konuştu

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin