Samsun Klas Haber

Küçük Esnafa Vergi Muafiyeti!

Küçük Esnafa Vergi Muafiyeti!
13 Mart 2021 - 7:10

Esnafa vergi muafiyeti mi geliyor? Hangi esnaflar gelir vergisinden muaf tutulacak?

Ekonomik Reform Paketi Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafların yüzünü güldürecek açıklamalarda bulundu. Bunun üzerine dar gelirli esnaflar, araştırmalara başladı.

Haliç Kongre Merkezi’nde Ekonomi Reform Paketi Tanıtım Toplantısı’nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Esnaflar gelir vergisinden muaf tutulacak” dedi.

Açıklamanın ardından esnaflar, ‘Hangi esnaflar gelir vergisinden muaf tutulacak? Berberler, marketler, kuaförler, bakkallar, restoranlar, kafeler, gelir vergisinden muaf mı?’ sorularına yanıt aramaya başladı.

Peki, esnafa vergi muafiyeti mi geliyor? Hangi esnaflar gelir vergisinden muaf tutulacak?

HANGİ ESNAFLAR GELİR VERGİSİNDEN MUAF?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dar gelirli küçük esnaflara gelir vergisi muafiyeti müjdesini verdi. Başkan Erdoğan konuya ilişkin, “Esnaf kardeşlerime buradan bir müjde vermek istiyorum. Salgın döneminde esnafımızın ne gibi zorluklarla mücadele ettiğini biliyoruz. Dar gelirli küçük esnafımıza yönelik vergi muafiyeti geliyor.  Basit usülde vergilendirilen kuaför, tesisatçı, marangoz, çay ocağı işletmecisi, terzi gibi 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor, beyan yükümlülüklerini kaldırıyoruz. Kapsama giren esnafımızı çok ciddi şekilde rahatlatacağını inandığım bu kararın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin