Samsun Klas Haber

Memurların Ek Zam Talebi!

Memurların Ek Zam Talebi!
04 Temmuz 2020 - 2:06

Memurlar Ek Zam İstiyor

BES Samsun Şubesi üyeleri, enflasyon oranında memurlara açıklanan zam oranını kabul etmediklerini belirterek, ek zam talebiyle eylem gerçekleştirdi.

Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yılın ikinci yarısı için enflasyon farkı nedeniyle zam oranı dün belli oldu. Haziran ayı enflasyonun yüzde 1,13 gelmesiyle 6 aylık enflasyon yüzde 5,75 oldu. Böylece memur ve emeklilerin zam oranı yüzde 1,75 oldu. Büro Emekçileri Sendikası(BES) Samsun Şubesi üyeleri, zam oranını kabul etmediklerini gerçekleştirdikleri eylemle kamuoyuna duyurdu.

TOPLU SÖZLEŞME TALEBİ 

İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen eylemde sendika üyeleri adına konuşan BES Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, ” Fiilen yapılan son toplu sözleşme hükmünü yitirmiştir. Acilen yeni bir toplu sözleşmeye ihtiyaç vardır. Siyasi iktidar tarafları bir araya getirerek yeni bir toplu sözleşme süreci başlatmalıdır. 2020 ilk çeyreğinde yüzde 4,5 büyüme ile övünen siyasi iktidar makroekonomik verileri TÜİK’e verdiği talimatlarla istediği gibi belirlemektedir. İşsizlik ülke tarihinin en yüksek oranına ulaşmışken işsizlik oranını düşük gösteren siyasi iktidar, bugün enflasyon rakamlarını da düşük göstermiştir.  Taleplerimizin takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz “dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin