Samsun Klas Haber

O Merkez Samsun’da Kuruluyor!

O Merkez Samsun’da Kuruluyor!
12 Ocak 2021 - 5:47

Türkiye’nin ilk Intermodal Lojistik Merkezi Samsun’a kuruluyor!

Samsun Valisi Doç Dr. Zülkif Dağlı,  Lojistik Merkezi’nin yüzde 70’inin tamamlandığını 7 adet kuru dökme yük deposunun ilk fazı olan 5 bin metrekarelik kısmının Haziran 2021’de hizmete sunulacağını bildirdi.

 

Türkiye’nin ilk Intermodal Lojistik Merkezi Samsun’a kuruluyor! Vali Dağlı tarih verdi

Samsun Valisi Doç Dr. Zülkif Dağlı,  Lojistik Merkezi’nin yüzde 70’inin tamamlandığını 7 adet kuru dökme yük deposunun ilk fazı olan 5 bin metrekarelik kısmının Haziran 2021’de hizmete sunulacağını bildirdi

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Lojistik Merkezi’nin Türkiye’nin kuzeye açılan kapısı olduğunu belirterek, ” Önemli yollar üzerinde yer alan lojistik merkezimiz dünya ticaretindeki önemli duraklardan birisi konumundadır” dedi.

TÜRKİYE’NİN KUZEY KAPISI 
Lojistik Merkezin küresel rekabette avantaj sahibi olduğunu belirten Vali Dağlı, ” Samsun Lojistik Merkezi, lojistik sektöründe Türkiye’nin kuzey kapısıdır. Karadeniz çanağı dağıtım, toplama ve konsolidasyon merkezi, güney ile bağlantı noktasıdır. Gerek stratejik konumu, gerek hava, kara, deniz ve demiryolu ulaşımı imkanlarıyla dünya ticaretindeki önemli duraklardan birisi konumundadır. Özellikle Yeni İpek Yolu Projesi’nde ‘Çin – Merkez ve Batı Asya’ koridoru güzergâhında yer alması ve Viking Demir Yolu Hattı üzerinde konuşlandırılması lojistik merkezimizi küresel rekabette avantaj sahibi yapmaktadır” dedi.

YÜZDE 70’İ TAMAM 

Lojistik merkezin taşıma kabı değiştirilmeden en az iki farklı taşımacılık modu kullanılarak yapılan taşıma şekli anlamında Türkiye’nin ilk Intermodal Lojistik Merkezi olduğunu ifade eden Vali Dağlı, “Merkez,  680 bin metrekare alan üzerine inşa edilmiştir. Bu alanın, 225 bin metrekaresi kapalı depolama alanları için ayrılmıştır. Şu an inşası tamamlanmış ve kullanıma hazır vaziyette farklı büyüklüklerde 3 tip depomuz bulunmaktadır. Kullanıma hazır depolarımızın toplam alanı 80 bin metrekaredir ve şu anda yüz de 70’i kiralanmış durumdadır. Ayrıca, toplamda 9 bin 750 metrekare alana sahip 7 adet kuru dökme yük deposunun ilk fazı olan 5 bin metrekarelik kısmı Haziran 2021’de hizmete sunulacaktır” diye konuştu.

MOBİL GÜMRÜK HİZMETİ BAŞLIYOR 

Samsun Lojistik Merkezi’nde depo kiralama hizmetlerinin yanı sıra Ofis Kiralama, Açık Saha Kiralama, Gümrüklü Depo Hizmeti, Elleçleme Hizmetleri, Proje Kargo Elleçleme, Konteyner Depolama ve Tır Parkı Hizmetlerinin de sunulduğunu altını çizen Vali Dağlı şunları söyledi: “Merkezimiz; Toros ve Yeşilyurt Limanlarına 2,5 km, Samsunport’a 18 km, Çarşamba Havaalanına ise 8 km, Samsun-Ordu Karayolu’na 2 km uzaklıktadır. Ulusal ve uluslararası pazarlara erişmeyi talep eden; uluslararası işletmeler ve bölgesel işletmeler için etkin ve etkili lojistik zincirlere erişimi artırmak, bölgede lojistik giderini etkileyen ticari olmayan engellerin ortadan kaldırılması için özel sektör ve kamu kurumları arasındaki koordinasyonu sağlamak merkezi konumumuza bağlı olarak geliştirdiğimiz başlıca stratejilerimizdir. Paydaşlarımızın talepleri doğrultusunda bu ay lojistik merkezimizde Mobil Gümrük Hizmetleri başlayacaktır. Bu sayede, dünya ticaret ağında yerimizi güçlendirmeyi hedeflemekteyiz.”

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin