Samsun Klas Haber

OKE SANTRALİ ZİYARETE AÇIYOR!

OKE SANTRALİ ZİYARETE AÇIYOR!
20 Ocak 2021 - 11:30

Bakanlık ve uzmanlardan OKE Santrali’ne tam not

Çarşamba’da test çalışmalarını sürdüren biyokütle santralinin ‘kurulum ve filtre’ incelemeleri tamamlandı. Çevre Bakanlığı ve uzmanlar ileri teknolojinin kullanıldığı santralin 7/24 baca salım ölçümlerinin normal değerlerin altında seyrettiğini belirledi

 

 

Samsun’un Çarşamba İlçesi Eğerceli bölgesinde faaliyete geçmek için uzmanlar eşliğinde test çalışmalarını sürdüren ve tarım ve orman atığının ekonomiye dönüşmesiyle yöre halkına sağladığı katkılarla gündemde olan Oltan ve Köleoğlu A.Ş.’ye ait biyokütle enerji santralinin, 1 aydır süren test çalışmalarından ‘tam not aldığı’ belirtildi.

 

Çevre Bakanlığı’ndan uzmanların takip ettiği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün sürekli baca salım ölçümü yaptığı santralde, konusunda uzman olan ekiplerin eşliğinde yapılan çevresel yakıt kullanımı, kazan testi çalışması ve buhar oluşumu ve filtrenin işlevi ‘tek tek ele alınarak, çevresel değerler günlük olarak raporlanmaya başlandı. Yapılan çalışmada, enerji üretebilecek yüksek ısıya ulaşılmasına  rağmen ‘baca karbondioksit salımlarında’ normal değerlerin çok altında ve çevreye zarar oluşturmayacak bir sonuca ulaşıldığı belirtildi. Santralde kullanılan filtrenin ise ileri teknoloji olduğuna vurgu yapıldı.

YÖRE HALKINA
KAPIMIZ AÇIK

OKE A.Ş yetkilileri ise test çalışmalarının tamamlanmasının sevindirici olduğunu ve santralin kurumu aşamasında sürekli çevreye zarar vermeyeceği yönünde açıklamalarının bulunduğunu hatırlatarak, ‘yöre halkını santrale davet etti’: “Tüm kurulum ve test çalışmaları öncesinde, çevreye zarar vermeyecek bir teknoloji kullandık. Şimdi de sonuçlarını çok şükür alıyoruz. Ülkemizin enerji açığına katkıda bulunurken, Çarşamba bölgesinde yaşayanlara da katkıda bulunmak için yola çıktık. ‘İsteyen yöre halkı’ gelip santralı gezebilir. Provokasyon yapmak isteyenlere sözümüz yok. Önemli olan yöre halkının santrali gezmesi ve onların ikna olmasıdır. Çünkü sonuçta bizim paydaşlarımız yöre halkıdır. Hem istihdam açısından, hem de tarım ve orman atıklarını ekonomiye döndürmemiz yönünden, yıllar sürecek bir paylaşım içinde olacağız. Yarından itibaren kapılarımızı halkımıza açıyoruz”

OKE Santrali test çalışmalarını tamamladı, yapılan değerlendirmede ‘çevreye zarar veren baca salımına rastlanmadı’. OKE şirketi yetkilileri “Test çalışmalarımız tamamlandı. İsteyen yöre halkını tesisimizde konuk edebiliriz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin