Samsun Klas Haber

OKE’den İstihdam Desteği!

OKE’den İstihdam Desteği!
30 Kasım 2020 - 5:12

OKE’DEN PANDEMİDE İSTİHDAM DESTEĞİ

Ülkemizi de etkisi altına alan salgın nedeniyle işsizlik sürekli artarken, Çarşamba’da yapımı devam eden biyokütle enerji santrali 100 kişiye iş imkanı vererek istihdama önemli katkı sağladı. Firma yetkilileri, bu rakamın 250’ye çıkartılmasının hedeflendiği belirtti

HAMMADDE ALIMI SÜRÜYOR

Samsun’un Çarşamba İlçesi Eğerceli Mahallesi’nde Oltan ve Köleoğlu Enerji (OKE) tarafından yapımı süren biyokütle enerji santrali, ekonomiye ciddi katkılar sağlamaya devam ediyor. Santralde kullanılacak hammadde için çiftçilerden tarımsal ve ormansal atık alımlarını yapan OKE, bir yandan da santralde çalıştırmak üzere eleman alımı yaparak pandemi nedeniyle oluşan işsizlikte köylüye istihdam sağlıyor.

100 KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLADI

OKE’nin sahibi olduğu biyokütle enerji santrali, korona virüs nedeniyle ‘köylü pazarlarının bile etkilendiği’ şu dönemde, yaklaşık 50 bin çiftçiye doğrudan ek gelir imkânı sağlayarak, yöre halkına yakıt olarak kullanacağı ‘tarımsal atık ve orman atığı için’ milyonlarca lira ödeme yapıyor. Bölgede adeta ekonomik canlanmaya yol açan BES, şu ana kadar 100 işsiz kişiye de kapılarını açtı. Firma yetkilileri, yaklaşık 100 kişiye daha istihdam sağlamak için de düğmeye bastı.

PERSONEL YÖRE HALKINDAN SEÇİLİYOR

Bitkisel atıkları enerjiye dönüştürerek ekonomiye direkt ve dolaylı olarak büyük katkı sağlamayı amaçlayan biyokütle enerji santrali, pandemi sürecinde Çarşamba’nın ekonomisinin can suyu haline geldi. İşçi alımında tercihini yöre halkı olan Çarşamba ve Ayvacık bölgesinden yana yapan santral yetkilileri, işçilerin geliş gidişleri için kullanılan servis araçlarıyla da şoför esnafına destek oluyor.

RAKAM 250’YE ÇIKACAK

Santralin tüm gıda, yemek ihtiyaçları da yerel esnaftan temin edilirken, bölgeye önemli bir katkı getiren BES, korona nedeniyle durma noktasına gelen ekonominin canlanmasına Çarşamba’da oluşturduğu farkındalıkla da dikkat çekiyor. Çarşamba ve Ayvacık gibi civar köylerdeki işsiz insanlara santral adeta bu zor günlerde iş kapısı olurken, santral faaliyete girdiğinde ise çalışacak eleman sayısının 250’ye çıkartılması hedefliyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin