Samsun Klas Haber

Salıpazarı Bilmecesi

Salıpazarı Bilmecesi
15 Nisan 2020 - 13:28

YAPACAĞIZ EDECEĞİZ!..

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli video konferans yöntemi  ile gerçekleştirdiği toplantıda Samsun’a yapılacak birçok yatırımı sıraladı. Listede yapımı  muammaya dönüşen  Salıpazarı Barajı Yoktu.

Bakan Pakdemirli, Samsun için planlanmış ve uygulamada olan ancak yılardır ödeneksizlik nedeniyle kaplumbağa hızıyla giden yatırım projelerini Samsunlulara yeni proje diye sundu. Yapımı ihale edilen ancak kamulaştırma sorunu yaşanan ve gövde inşaatı için yeterli ödenek ayrılmayan Salıpazarı Barajını ağzına almaması ise dikkat çekti.

Samsun’da su yatırımlarına da bütün hızıyla devam ettiklerini vurgulayan Pakdemirli, “126 milyon lira maliyetli 19 Mayıs Barajı İsale Hattı inşaatının kalan kısmını bu yıl içerisinde ihale edeceğiz. 51 kilometre uzunluğundaki isale hattı vasıtasıyla 19 Mayıs ve Bafra ilçeleri ile 69 mahalleye yıllık toplam 22.3 milyon metreküp içme suyu temin edeceğiz. Çarşamba Ovası Sağ Sahil 2. Kısım Yüzeysel Drenajı ile Pompalı Drenajı işinin sözleşmesini geçtiğimiz hafta imzaladık ve en kısa zamanda inşaat çalışmalarına başlıyor olacağız. İnşaatına başlanacak bu tesisimiz ile 211 bin dekar tarım arazisinin drenaj sorununu çözeceğiz. 65 bin dekar zirai araziyi sulamaya açacağımız 124 milyon lira maliyetli Bafra Ovası Sulaması 2. Kısım inşaatında çalışmalara başlıyoruz. Terme ilçesi okullar bölgesini taşkın zararlarından korumak amacıyla inşaat çalışmalarına başladık” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin