Samsun Klas Haber

Samsun 5. Mobilya Fuarı Açıldı

Samsun 5. Mobilya Fuarı Açıldı
10 Mart 2020 - 14:24

Seçer: Samsun mobilyası istenilen noktalara ulaşacak

TÜYAP Samsun 5. Mobilya Fuarı kapılarını açtı. TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, “Her geçen yıl büyüyen fuarımızın yanı sıra, yüksek kalitedeki Samsun mobilyası yakın zamanda istenilen noktalara ulaşacak ve aşacaktır” dedi

TÜYAP Samsun 5. Mobilya Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. 5 gün açık olacak fuarın açılışına Samsun Valisi Osman Kaymak,

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Güven ,İlkadım Belediye Başkanı Necaatin Demirtaş, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Malkoç, Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Ali Rıza Ercan, TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

 

EL BİRLİĞİ İLE ÇALIŞIYORUZ

Geçen yıl 40 bine yakın ziyaretçi ağırladıklarını kaydeden TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer,  bu fuarda daha fazla ziyaretçi ağırlayacaklarını belirterek, “Bu yıl 5. sini gerçekleştireceğimiz fuarımız, ülke ekonomisine olumlu katkılar sağlayan mobilya ve dekorasyon sektörünün 2020 trendlerini bizlere sergileyecek. Türkiye’nin en eski mobilya üretim bölgelerinden biri olan Samsun’un daha yukarılara taşımak, özgün tasarımlarını ve kaliteli imalatlarının bütün Türkiye’ye göstermek ve ihracatta büyümesi ve farklı pazarlara açılması için bu fuar, çok önemli adımlar atmaya devam edecektir. Samsun ve Karadeniz markasının ön plana çıkarıldığı Samsun Mobilya Fuarı, mobilya merkezlerinden biri olmamız, Türkiye’de ilk 3 içine girmemiz için en büyük araçtır. Onun için TÜYAP Samsun olarak sizlerle birlikte elbirliği ile çalışmaya devam edeceğiz. Yüksek kalitedeki Samsun mobilyası yakın zamanda istenilen noktalara ulaşacak ve aşacaktır” diye konuştu.

 

2020 BİZİM İÇİN ŞANSLI OLDU

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Ali Rıza Ercan, “2020 yılında 5.’sini yaptığımız mobilya fuarımızın gelişmekte olan ülkeler bazında değerlendirdiğiniz zaman ne kadar önde olduğumuzun görmenin mutluluğu paylaşmak istiyorum. Her şeyden önce 2020 yılı bizim için ayrı bir şans oluşturmuştur. Korona virüsü ile birlikte Çin ve İtalya’nın mobilya ihracatında son derece sıkıntılar yaşayacağı artık ortaya çıkıyor. Bu şansımızı gayet iyi kullanmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

EKONOMİK CANLILIK OLUŞUYOR

Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Malkoç, fuarların sektörlere pek çok açıdan değer kattığını söyleyerek, “Fuarlar yerel ekonomi de canlılık oluşturuyor. Bizler bugün kentimizde önde gelen sektörlerden biri olan, mobilya sektörüne ilişkin gelişmeleri takip etmek, trendlere hakim olmak ve işbirliklerine zemin oluşturmak amacıyla organize edilen mobilya fuarı vesilesiyle birlikteyiz. Samsun’da iyi bir mobilya imalat alt yapısı var. Tasarım ve model üretme konusunda kat edilmiş iyi bir mesafe var. Kümelenme oluşturabilecek düzeyde bir işbirliği zemini de var. Samsun’un mobilya sektöründe daha fazla söz sahibi olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ İŞLER YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk ise, “Üreticilerimizin, tüketici olan vatandaşlarımızla buluşacağı önemli bir günü icra ediyoruz. Samsun ekonomisiyle birlikte üreticilerin ve tüketicilerin buluştuğu bu merkezde önemli işlerin yapılacağını umuyorum” dedi.

ÜRETİCİ VE TÜKETİCİ BULUŞUYOR

Samsun Valisi Osman Kaymak ise şunları söyledi:  “Üreticiler ile tüketicileri müşteriler ile buluşturuyor. O yönüyle sektörü güçlendiriyor ve ilimizin tanıtımına katkı yapıyor. Fuarın bölgeselden öte ulusal fuar haline dönüşmesini çok önemsiyoruz.”

 

 

Samsun ve Haber: Ayşe Kuşçu Kaya

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin