Samsun Klas Haber

Samsun Halkı Parkomat İstemiyor…

Samsun Halkı Parkomat İstemiyor…
16 Ağustos 2018 - 6:20

 

ZİHNİ ŞAHİN AÇIKLADI! SAMSUN’DA PARKOMAT’A ÇOK BÜYÜK TEPKİ YOK

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zihni Şahin, PARKOMAT uygulamasına çok büyük tepki olmadığını söyledi, gazeteciden referandum önerisi geldi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zihni Şahin, gazetecilerin PARKOMAT uygulaması ile ilgili tepkileri dile getirmesi üzerine, uygulama ile ilgili açıklama yaptı.

AK Parti Samsun İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda gazeteciler Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zihni Şahin’i PARKOMAT uygulaması ile ilgili adeta soru yağmuruna tuttu.
Samsun’da araç sürücülerinin PARKOMAT uygulaması nedeni ile icraya verildiklerini ve bu uygulamanın çok şikayet aldığını söylemesi üzerine bir açıklama yapan Zihni Şahin, “PARKOMAT uygulamasına büyük bir tepki yok.  Parkomat’ın varlığından toplumun büyük kesiminden bir sıkıntı yok ama bazı kesimler para ödemek istemiyor.  Toplumun büyük bir kesiminden Parkomat’a tepki yok” dedi.
Zihni Şahin’in PARKOMAT ile ilgili bu sözlerinin ardından toplantıda bulunan bir gazeteciden PARKOMAT uygulamasına tepki olup olmadığının belirlenmesi için referandum önerisi geldi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Şahin bu öneriye ise kendisinin de böyle bir düşüncesi olduğunu belirterek, PARKOMAT uygulaması ile ilgili sözleşmenin sona ermesi sonrası referandum yapabileceklerini söyledi.
PARKOMAT uygulaması ile ilgili kendisinden önce  yapılan bir ihale olduğunu hatırlatan Zihni Şahin, şunları dile getirdi.
“Sözlexmenin sona ermesi için 3 yıllık bir süre var. Bunu iptal edersek belediyeye yüklü bir maliyet getirecek. Parkomat uygulaması olmayan şehirlerde müthiş bir trafik karmaşası yaşanıyor. Bafra’da da uygulandı bu. Esnaf memnundu. Yasal mı değil mi tartışmaları başlayınca Bafra’da ki şirket para kazanamadığı için bıraktı. Büyükşehirlerin çoğunda Samsun’dan ücret daha fazla. Parkomat’in varlığından toplumun büyük kesiminden bir sıkıntı yok ama bazı kesimler para ödemek istemiyor. Bunun şuanda iptal edilmesi halinde belediyeye 6 milyon TL maliyet getirecek. Onun için böyle bir şeye girmek istemedik. Toplumun büyük bir kesiminden Parkomat’a tepki yok.  İki tane katli otopark projemiz var ve akıllı trafik uygulaması çalışmamız var.  Parkomat ihtiyaçtan doğdu. Parkomat’ın sözleşme süresi bittiğinde toplumla görüşerek ne olması gerekiyorsa toplumun menfaatine göre karar veririz.”
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin