Samsun Klas Haber

Samsun Tanzim Satışları başladı

Samsun Tanzim Satışları başladı
27 Şubat 2019 - 17:48

Samsun’da Tanzim Satış Mağazasına Yoğun İlgi

Tanzim Satış Merkezini ziyaret eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İtttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, ”Vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. Demek ki ihtiyaç varmış” dedi,

Vatandaşların ucuz sebze ve meyve alabilmesi için  Samsun Büyükşehir Belediyesince 3 ilçede 7 noktada bugün  tanzim satışları başladı. Tanzim satışlara vatandaşlar ilk günden yoğun ilgi gösterdi.

 

Türkiye’de birçok büyük şehirde uygulanan tanzim satışlar Samsun’da da faaliyete geçti. Samsun Büyükşehir Belediyesince faaliyete geçirilen tanzim satış yerleri vatandaşlara sebze ve meyveleri ucuz fiyata satacak. İlkadım ilçesinde 5, Canik ve Atakum ilçelerinde de birer noktada açılan tanzim satış yerlerinde vatandaşlar ucuz fiyata sebze ve meyve temin edebilecek.

 

TANZİM SATIŞ MERKEZİNE YOĞUN İLGİ

İlkadım ilçesi Anıt Park içerisine kurulan  Tanzim Satış Merkezinde vatandaşlar ihtiyaçları olan sebze meyveleri alabilmek için sıraya girdi. Yoğun ilgi gören Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler vatandaşların istediği sebze ve meyveyi poşetlere koyarak vatandaşların almasını sağlıyor

AMACIMIZ FİYATLARI DENGELEMEK

Tanzim Satış Merkezini ziyaret eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı  Zihni Şahin, son dönemde sebze ve meyve fiyatlarının spekülatif bir şekilde artış gösterdiğini söyledi. Şahin, ‘Bakanlıktan bize de böyle bir tanzim satış noktası açılması talebi geldi. Biz de Samsun’da 7 noktada tanzim satış yerleri belirledik. Bunların 5 tanesi İlkadım’da, birer tanesi ise Canik ve Atakum ilçelerinde faaliyet gösterecek. Buradaki amaç esnafa zarar vermek değil. Dengesiz olan fiyatları dengelemek. En azından vatandaşlarımız daha ucuza sebze ve meyve temin etmiş olacak. Vatandaşlar da büyük bir ilgi gösterdi. Demek ki ihtiyaç varmış’ dedi.

Vatandaşlar ise tanzim satış noktasındaki sebze ve meyve fiyatlarından çok memnun olduklarını ifade etti.

VATANDAŞIN ALIM GÜCÜNE UYGUN

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır ise, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, artan sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek için hayata geçirdiği tanzim satış noktası projesini Samsun‘da da hayata geçirdiklerini söyledi. Sebze ve meyvenin aracısız tüketiciye erişmesi için sorumluklarını yerine getireceklerine işaret eden Çakır, tanzim satış noktalarındaki fiyatların vatandaşların alım gücüne uygun olduğunu belirtti.

İHTİYAÇ OLURSA SAYI ARTACAK

Bu noktalarda sebze, meyve, bakliyat satışlarının yapılacağını ifade eden Çakır, “Bugün itibarıyla şehrin 7 noktasında satışa başladık. Daha sonra ihtiyaç hasıl olursa sayıyı artıracağız.” dedi. Çakır, halkın mutfak harcamalarını düşürmek istediklerine işaret ederek, “Önümüzdeki duruma göre satışı mayısa kadar devam ettireceğiz ama gerekirse uzatabiliriz. Fiyatlar piyasanın neredeyse yarısı civarında. Vatandaşlarımıza ortalama ikişer kilo satış yapacağız.” diye konuştu. Vatandaşlar ise tanzim satış noktalarındaki fiyatlardan memnun olduklarını, uygulama için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiklerini belirtti.

İŞTE FİYATLAR

Gün içerisinde saat 11.00 ila 19.00 arasında faaliyet gösterecek olan tanzim satış noktalarında fiyatlar ise şu şekilde: ‘Elma 3 lira, soğan 2 lira, patates 2 lira, patlıcan 4,5 lira, biber 6 lira, domates 3 lira, salatalık 4 lira, nohut (2 kilogramlık poşetler) 11 lira, yeşil mercimek (2 kilogramlık poşetlerde) 9 lira, pirinç 12 lira.’

İŞTE SAMSUN’DAKİ TANZİM SATIŞ NOKTALARI
Samsun’da kurulacak tanzim satış noktaları şu adreslerde hizmet verecek:
1. Atakum Emek Parkı
2. İlkadım Çatalarmut Mahallesi 30 Ağustos Caddesi 30 Ağustos Parkı
3. İlkadım Kadıköy Mahallesi Kuyu Sokak kavşağı, SASKİ şantiyesi
4. İlkadım Fatih Mahallesi Fatih Parkı
5. İlkadım Adalet Mahallesi Asri Mezarlık karşısı (Eski organik pazar yeri)
6. İlkadım Cumhuriyet Meydanı Anıt Park girişi
7. Canik Kefeli Parkı

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin