Samsun Klas Haber

Samsun Tarım Müdürü Kırmacı üreticileri uyarı!

Samsun Tarım Müdürü Kırmacı üreticileri uyarı!
08 Mart 2019 - 6:50

                     Çiftçilere Tarım Sigortası Uyarısı

 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  çiftçileri ürettikleri tarım ürünlerini Sigorta yapmaları konusunda uyardı!

Samsu  İl Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı,son yıllarda yaşanan küresel İklim değişikliğinin etkisiyle bitkisel ve hayvansal üretimlerimiz meteorolojik olaylardan (don, dolu, fırtına, hortum yangın, heyelan, deprem sel ve su baskını) olumsuz etkilenmektedir. İlimiz içinde önemli oranda yetiştiriciliği yapılan tarım ürünleri de risk altında olduğunu söyledi.

Kırmacı:’ Çiftçilerimizin herhangi bir olumsuzluk durumunda mağdur olmamaları için Tarım Sigortasını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir. Tarım Sigortası yaptırmayan üreticilerimiz, 2090 sayılı Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Devlet yardımlarından istifade edemeyeceklerdir.’ dedi

Nail Kırmacı, sözleini şöyerdürdü,’Değerli üreticilerimiz Tarım sigortası yaptırmak için son başvuru tarihi Fındık için 10 Mart 2019, Ayçiçeği için 10 Haziran2019, Mısır için 1 Ağustos 2019, Soya için 8 Ağustos 2019, Çeltik 31 Temmuz 2019, Buğday için ise21 Marttır. Ancak son tarihlere kadar beklemeden hemen tarım sigortanızı yaptırabilirsiniz’.

Değerli Çiftçilerimiz sadece yapılması gereken; İl/ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri’ne başvurularak, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptırmak ya da mevcut kayıtların güncellenip, ardından yetkili sigorta şirketlerinin acenteleri aracılığıyla sigorta yaptırabilir’dedi

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin