Samsun Klas Haber

Samsun’da Seyyarlara Yasak Geldi!

Samsun’da Seyyarlara Yasak Geldi!
30 Kasım 2020 - 12:39

İLKADIM’DA SEYYAR SATICILARA TAVİZ YOK

İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşların yoğun olduğu yerlerde tezgah açan seyyar satıcılara yönelik uygulama gerçekleştirdi. Ekipler yollarda ve kaldırımlarda izinsiz satış yapan seyyar satıcılara göz açtırmıyor.

İlkadım ilçesinde kaldırım işgalinde bulunan ve tezgâh açma yetkisi olmayan seyyar satıcılar ve esnaf ile ilgili gerekli işlemleri uygulayan İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşlardan gelen şikâyetleri de değerlendiriyor. Özellikle Saathane meydanı ve çevresinde bulunan çay ocaklarının önündeki kayıt dışı her türlü ürünün ve elektronik malzeme satışı yapan seyyarlarCovid-19 salgınına yönelik tedbir kapsamında kaldırdı.

“Sağlığınız için hassasiyetle davranın”

Vergi vermeden ara sokaklarda ve halkın yoğun olarak kullandığı meydanlarda çay ocaklarını önünde  kayıt dışı satışlar nedeniyle satış yapan seyyarlar vergisini veren esnafımızı da olumsuz yönde etkilediğine vurgu yapan İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Sarı; Nerden ve nasıl getirildiği belli olmayan ürünler, halkımızın sağlığını tehdit edebilir. Öncelikle trafik güvenliğini tehlikeye atan ve kayıtlı esnafın işlerini engelleyen seyyar satıcılardan vatandaşların alışveriş yapmamasını istiyoruz. Halkımızın sağlığı söz konusu olunca göz ardı edemeyeceğimiz diğer bir konu ise ana caddelerde seyyar olarak açıkta satışa sunulan ve menşeisi belli olmayan yiyecekler. Bu ürünler akciğer ve solunum yollarında kalıcı hasar bırakan egzoz gazlarına maruz kalmaktadır. Vatandaşlarımızdan toplum sağlığının ön planda olduğu bu günlerde vatandaşlarımızdan ricamız sağlığımızı olumsuz etkileyen bu konuda da hassasiyetle davranıp seyyar satıcılarla aralarına mesafe koymalarıdır. Zabıta teşkilatı olarak denetimlerimizi ilçemizde aralıksız sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin