Samsun Klas Haber

Samsun’da Suya İndirim gedi

Samsun’da Suya İndirim gedi
29 Kasım 2019 - 14:47

SUYA İNDİRİM!

SASKİ’nin suyun metreküp fiyatında 2020 yılı ocak ayından itibaren yüzde 5 indirim yapmasına ilişkin teklifi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) 2019 yılı Kasım ayı olağan toplantısı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

METREKÜPÜ 4,05 TL’YE ÇEKİLDİ

SASKİ Kasım ayı olağan toplantısında, 2020 mali yılı gider ve gelir bütçelerinin 500 milyon lira olarak kabul edilmesinin yanı sıra SASKİ’nin mesken ve kamu aboneleri için TÜFE miktarına göre belirlenen suyun metreküp fiyatında 2020 yılı ocak ayından itibaren yüzde 5 indirim yapmasına ilişkin teklif, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi. Buna göre mesken abonelerinde tarife, ocak ayından itibaren metreküpü 4,05 TL’ye çekildi.

OCAK AYINDA YAPILAN İNDİRİM YANLIŞTI

Mustafa Demir, Suya ocak ayında doğru olmayan bir indirim yapıldığını daha sonra bu indirim kararını geri aldıklarını hatırlatan Demir, SASKİ’nin bu yanlış karar nedeniyle ayda bir buçuk milyon zarar ettiğini söyledi. Demir, “Şu anda yaptığımız indirim gerçek. SASKİ’ye yük getirmeyen bir indirimdir” dedi.

AK PARTİ’DEN MUHALEFETE TEBRİK

Bu arada Hasan Uzunlar’ın görevden alınmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekilliğine getirilen Yavuz Yılmaz, 6 aydır meclisteki konuşmaları dinlediğini ve meclis üyelerinin tutumunu izlediğini belirterek, “Meclisteki arkadaşlarımı takdirle izliyorum. Buradaki tartışmaların hepsi Samsun ve Samsun halkı için yapılıyor. MHP, CHP ve İYİ Parti grubunda yapılan konuşmalarını yapıcı buluyorum ve arkadaşlarımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

MESKEN VE KAMUDA UYGULANACAK

Buna göre Mesken abonelerinde 2020 yılında  4,26 TL olarak uygulanacak birim fiyat yüzde 5 indirimle 4,05 TL’ye çekildi.  Kamu abonelerinde ise 1’inci grupta 2020 ocak ayından itibaren 6,42 TL olarak tahmin edilen birim fiyat yüzde 5 indirimle  6,20 TL’ye  indirildi. Öte yandan işyeri, abone, OSB, Liman ve serbest bölgedeki abonelerde birim fiyatlarında ise 2019 Aralık ayında  TÜFE oranında güncellenecek  birim fiyatlar üzerinden hesaplama yapılmaya devam edilecek. Herhangi bir indirim uygulanmayacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin