Samsun Klas Haber

Samsun’da Yatırımlar Tasarruf Tedbirleri Nedeniyle Durduruldu.

Samsun’da Yatırımlar Tasarruf Tedbirleri Nedeniyle Durduruldu.
27 Eylül 2018 - 7:57

Samsun’da Hızlı Tren ve Şehir Hastaneleri Yapımı Durduruldu.

Samsun’da kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında ihalesi yapılmış ama başlanmamış kamu yatırımları başta olmak üzere ihalesine çıkılmamış büyük projelerin tamamı durduruldu.

Alınan tasarruf tedbirleri kapsamında başta yüksek bedelli Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere kapsama giren ihaleler ile  kara yolları ve sulama işleri gibi önemli sayılabilecek çok sayıda ihalenin durdurulduğu gündeme geldi.
Kamuda tasarruf tedbirleri ile ilgili olarak alınan kararlar ve talimatlar ilgili bakanlık ve kurumlara gönderilirken Samsun’da özellikle Sağlık Bakanlığı tarafından ilçelerde ihalesi yapılan hastane yatırımlarının da alınan tedbirler kapsamında yapım işinin durdurulduğu bildirildi. Sağlık Bakanlığı’nın Samsun’un Salıpazarı, Tekkeköy ve Kavak ilçelerinde yapımı planlanan hastane yatırımlarının, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında durdurulduğu öğrenildi.
Samsun-Ankara Hızlı Tren projesinin de tasarruf tedbirlerine takıldığı bununla birlikte ihalesi yapılan Samsun Şehir Hastanesi yapımının da beklemeye alınan yatırımlar arasında olduğu bildirildi.
Hükümetin, kamu yatırımlarında fiziki tamamlanma oranı yüzde 50-60’ın altında kalan, ihalesi yapılan ancak yapımına başlanılmayan, ihalesine çıkılmamış diğer tüm yatırımları tasarruf tedbirleri kapsamında durduruldu. Kamunun, 2019 bütçesi çerçevesinde hem devam eden ve ihaleye çıkılacak yapım işlerine yönelik bir önceliklendirme yapacağı daha önce açıklanmıştı. Geçmişte yapılan önceliklendirmelerde, stratejik önem verilen projeler ile yapımı tamamlanma aşamasına yakın işlere ödenekler hızlandırılmış, diğerlerinin ödenekleri kısılmış ya da durdurulmuştu.
Kaynak:SamsunKentHaber
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin