Samsun Klas Haber

Sinecek:”Esnaf Zorda”!

Sinecek:”Esnaf Zorda”!
21 Temmuz 2020 - 5:10

Samsun-Atakum Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, pandemi süreci nedeniyle esnafların zor durumda olduğunu acilen stopajın kaldırılması ve KDV’nin de sıfırlanması gerektiğini açıkladı.

Samsun-Atakum Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, pandemi nedeniyle halen iş yerlerini açamayan esnafların bulunduğunu ve bu esnafların çok zor durumda olduklarını söyledi.

Korona Virüs salgını nedeniyle iş yerleri kapatılan esnafların, normalleşme sürecinin 1 Haziran’da başlamış olmasına rağmen halen mağdur durumda olduklarını belirten Metin Sinecek, takipte olan esnaf kredilerine yapılandırma getirildiğini ancak bu iyileştirmenin esnafları rahatlatmadığına dikkati çekti.
Salgın sebebi ile yaklaşık üç aydır iş yerleri kapalı olan esnafların, kira başta olmak üzere kredi ve benzeri ödemelerini, normalleşme sürecine girilmiş olmasına rağmen, alışverişin olmaması nedeni ile yapamadıklarını kaydeden Atakum Esnaf Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, “Normalleşme sürecine girilmiş olmasına rağmen halen iş yeri açık olan ancak iş yapamayan esnaflarımız var. Örneğin kahvehaneler açıldı ancak oyun oynanması yasak olduğu için bu esnaflarımız çok zor durumda. Kahvehanelerde şuan oyun oynanması yasak olduğu için müşteri gitmiyor. Yine berber esnaflarımızda da sıkıntılar sürüyor. İş olmadığı için iş yerini devretmek isteyen esnaf sayısı artıyor” dedi.
Esnaflara, vergi, kredi ve KDV gibi konularda 60 aya kadar süre verilmesi gerektiğinin altını çizen Metin Sinecek, yaşanan sorun ile ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.
“Hükümetimiz pandemi sürecinde esnaflara 25 bin liraya kadar kredi destekleri sağladı. Son olarakda takibe düşmüş esnaf kredilerine yapılandırma olanağı getirdi. samsunkenthaber Ancak pandemi nedeniyle 3 aydır iş yerleri kapanan esnaflar normalleşme süreci ile çok zor durumda kaldı. Üç aydır hiç bir iş yapamayan esnaflarımız, kira, vergi, kredi gibi ödemelerini yapamaz duruma geldi. Sicil affı getirildi ancak bu tabloda esnaflarımızın sicilleri yeniden bozulacak. Bunun yaşanmaması için hükümetimizden beklentimiz, stopajın bu süreç geçene kadar kaldırılması, KDV’nin sıfırlanması, vergi indiriminin sağlanmasıdır. Esnaflarımızın ayakta kalabilmesi için bu iyileştirmelerin ön az 60 aya kadar yapılması ve bununla birlikte yeni bir ekonomik paketle desteklenmesi gerekmektedir.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin