Samsun Klas Haber

Tarım Arazisi Vasfını kaybetmiş

Tarım Arazisi Vasfını kaybetmiş
22 Mayıs 2020 - 15:06

Biyokütle Enerji Santrali’nin tarım alanı üzerine kurulduğu iddiaları çürüdü.

Çarşamba ilçesi’nde kutulum aşamasında olan  Biyokütle Enerji Santrali’nin tarım  arazisi üzerine kurulduğu iddiaları,  Samsun Valiliği tarafından 2006 yılında tarım arazisinden çıkarılıp, ticarethaneye dönüştürüldüğü belgelendi.

 

Samsun’un Çarşamba İlçesi sınırları içinde  Oltan Köleoğlu Enerji (OKE) tarafından   Eğercili Köyü’nde inşa edilmeye başladığı andan itibaren yatırıma karşı  çıkan sözde çevrecilerin santralin tarım arazisi  üzerine kurulduğu iddiaları ortaya çıkan belge ile çürüdü.

 

Biyokütle Enerji Santrali’nin yapıldığı arazinin  2006 yılında tarım arazisi dışına çıkarılıp ve kömür depolama, eleme, paketleleme ve satış yeri olarak ticarethaneye dönüştürüldüğü belgelerle ortaya kondu.

BELGELERLE ORTADA

Kamuoyunda farklı algı oluşturularak, tarım arazisine zarar veriliyormuş gibi gösterilmeye çalışılırken, Biyokütle Enerji Santrali’nin yapıldığı alanın, Çarşamba Ovası tarım arazilerinin dışında tutulduğu, 14 Nisan 2006 yılında Samsun Valiliği tarafından Büyükşehir Başkanlığına sunulan belge ile ispat edildi.  Arazinin Toprak  Koruma Kurulunca tarım dışı amaçla kullanılmasını uygun gördüğü bu belgede yer aldı.

 MAHKEMESİ KARARI BOZDU

Ayrıca, Samsun 3. İdari Mahkeme tarafından  yapımı durdurulan Biyokütle Enerji Santrali için imar planın kabulüne ve tarımsal amaçlı depo inşaatına verilen ruhsatın iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açılan yürütmeyi durdurma kararı, Samsun Bölge İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldı. Bölgeye ekonomik ekonomik kazançlar sağlayacak ve bitkisel atıkların heba olmasını önleyecek santral için  alternatif alan araştırması yapıldığı ancak böyle bir alan bulunmadığı için daha önce tarımsal alan vasfını kaybeden ve 2005 yılından beri eski bir kömür işletmesi olan ve zeminine de beton atılan mevcut yere kurulması kararlaştırıldı.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin