Samsun Klas Haber

Tekkeköy Belediyesi Fedakar İşçilerini Unutmadı!

Tekkeköy Belediyesi Fedakar İşçilerini Unutmadı!
10 Ekim 2020 - 7:03

Tekkeköy Belediyesi ile Hizmet- İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

%30 ZAMYapılan sözleşme ile Tekkeköy imar inşaat işçilerine ortalama zam oranı %30 olurken, 52 günlük ikramiye hakkı elde edildi. Eski kadrolu işçilere ise birinci yıl yevmiyelere  %20 sosyal haklara %25 oranında zam yapıldı. İkinci yıl içinde aynı oranda zam verildi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan TOGAR, Hizmet-iş sendikası Şube Başkanı Ziya Uzun ile toplu iş sözleşmesini imzaladı. Tekkeköy  Belediye Başkanı Hasan TOGAR “Tekkeköy  Belediyesi büyük bir aile, burada çalışan herkesi de ailenin bir ferdi olarak görüyorum. Amacımız aidiyet hissiyetini üst seviyelere taşıyıp hizmet etmek. İmzaladığımız sözleşme ile ortalama yaptığımız zam oranı şirket işçisine %30,  eski kadrolu işçiye ise %20 oranında zam yapıldı. Belediyemizin imkanlarını sonuna kadar zorladık bu şekliyle belediyemizin yükünü taşıyan işçi kardeşlerimin refah seviyesini yükseltmiş olduğumuza inanıyorum Allah hayırlı uğurlu etsin.”dedi

 


Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya UZUN “Sendika olarak uzun süredir taşeronlarda çalışan arkadaşlarımızın mücadelesini verdik.mücadelemiz neticesinde Kanun Hükmündeki Kararname ile belediyelerin alt işverenlerinde çalışan kardeşlerimiz hem kamunun hemde yerel yönetimlerin bünyelerine geçmiş oldu. Buda bizlerin, hükümetimizin fedakarca gayretleri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu devlet adamlığı sayesinde modern kölelik sisteminin son bulmasına sebep olmuştur

Hizmet-İş ailesi olarak Tekkeköy Belediyesi ile masaya oturduk ve sözleşmemizi imzalıyoruz. İnşallah bu sözleşmemiz işçi kardeşlerimiz için güzel bir başlangıç olacak. Elbette ki bir sözleşmede bütün sorunları çözemezsiniz. ÇOK iyi bir başlangıç olduğunu kesinlikle söylemek isterim. Bu sözleşmede emeği geçen komisyon üyelerine  özellikle çok kıymetli belediye  başkanımız Hasan TOGAR’a yürekten teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin