Samsun Klas Haber

Ticaret Müdürlüğü Denetledi

Ticaret Müdürlüğü Denetledi
17 Mart 2020 - 15:19

Samsun’da hijyen ürünlerinin fiyatları mercek altında

Samsun Ticaret İl Müdürlüğü, Korona virüs salgını kapsamında, maske ve dezenfektan ürünlerinin fiyatlarıyla ilgili 178 işyerinde 14.903 ürün denetledi.

Samsun Valiliği, Ticaret İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı ile birlikte denetim ekibi oluşturularak, Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği kapsamında, gerek maske gerekse dezenfektan ürünlerinin fiyatlarıyla ilgili 178 işyerinde 14.903 ürün denetlendiğini açıkladı.

VATANDAŞLARA ŞİKAYET EDİN UYARISI

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Valiliğimize ve ilgili kurumlarımıza son zamanlarda yapılan başvurularda, küresel bir salgın haline gelen “Koronavirüs (Covit-19)“ nedeniyle koruyucu maske ve dezenfektan ürünlerinin fiyatlarında ciddi artışlar yaşandığı iddialarına yer verilmiştir. Bu nedenle, Ticaret İl Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı ile birlikte denetim ekibi oluşturularak, Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği kapsamında, gerek maske gerekse dezenfektan ürünlerinin fiyatlarıyla ilgili 178 işyerinde 14.903 ürün denetlenmiştir. Haksız fiyat artışlarına ilişkin denetimlerimiz devam etmekte olup gerekli hallerde haksız fiyat artışı görülen başka ürünlerde kapsama dahil edilecektir. Fahiş fiyat artışlarıyla karşılaşan tüm vatandaşlarımız; Ticaret Bakanlığımızın HFA-bildirim uygulamasından, ALO 175 Tüketici Danışma Hattından veya Ticaret İl Müdürlüğümüzün 0 362 420 06 70 numaralı telefonundan şikayetlerini iletebilirler.”

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin