Samsun Klas Haber

Üretici destek ödemesi başladı

Üretici destek ödemesi başladı
06 Mart 2020 - 13:20

Üreticilere müjde! Ödemeler bugün başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, üreticilere 331 milyon liralık destek ödemesinin bugün başladığını kaydetti

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, üreticilere verilecek destek ödemesinin bugün başladığını duyurdu. Bakan Pakdemirli, “19 ilde, 84 bin 420 üreticiye, 234 milyon lira yem bitkileri desteği, 81 ilde 51 bin 64 üreticiye 97 milyon lira arıcılık desteği ve 11 ilde 125 üreticiye 637 bin lira biyolojik ve biyoteknik mücadele desteği olmak üzere toplam 331 milyon 637 bin lira tutarındaki tarımsal desteklerimizi, bugün saat 18.00 itibariyle, üreticilerimizin hesaplarına yatırmaya başlayacağız” dedi

Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak ise , 2019 Yılı Yem Bitkileri Destekleme Ödemeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“İlimizde üretimi gerçekleştirilen yonca, korunga, arpa (yeşil ot), buğday (yeşil ot), tek yıllık yem bitkileri, silajlık mısır, yapay çayır, mera ve diğer çok yıllık yem bitkilerinin Yem Bitkileri Destekleme Ödemeleri 06 Mart 2020 Cuma günü saat 18:00 itibariyle çiftçilerimizin hesaplarına aktarılmıştır.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme modeline göre yem bitkileri desteğinde yer alan havzalarda Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı arazilerde, kaba yem üretmek amacıyla çok yıllık ve tek yıllık yem bitkileri ekimi yapan çiftçilerimize ürünlerini hasat etmeleri kaydıyla belirlenen miktarlarda ödeme yapılmıştır.

Bu kapsamda İlimiz genelinde 9.575 çiftçimize, 242.228 dekar alanda 16.999.318,71 TL yem bitkileri destekleme ödemesi yapılacaktır.” dedi.

Yem Bitkileri Destekleme Ödemesinin hayırlı, çiftçimizin mahsulünün bol ve 2020 yılı üretim sezonunun bereketli olmasını diledi.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin