Samsun Klas Haber

Usta:” Mağduriyet giderilsin”

Usta:” Mağduriyet giderilsin”
04 Temmuz 2020 - 10:59

Usta’dan Bakan’a çağrı “Mağduriyet giderilsin”

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulunup, ÇKS mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, Çiftçi Kayıt Sistemi”nde eksikliklerin bulunduğunu belirterek, bu durumun çiftçilerin kabusu haline geldiğini söyledi.

SORUNLAR YAŞANIYOR 
Ülkenin üretime muhtaç olduğunu kaydeden Usta, “Çiftçilerimizin büyük bir kısmının kabusu olan ÇKS’deki eksikler hala giderilmiş değil. Tarım yaptığı halde Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt olamayan çiftçilerimizin toplam tarım üretimi içerisindeki oranı yüzde 30’lardadır. Orman özelliği olmayan orman arazilerinde tarım yapan, ekim yapıldığı halde miraşçılarla anlaşmazlık yaşayan ve on yıllardır fındık arazisi olarak kullanılan fakat 2B’ye dahi dahil edilmeyen fındık arazilerinde üretim yapan çiftçilerimiz ÇKS kaydında sorun yaşamaktadır” dedi.

EMEĞE İHANET OLUR
ÇKS uygulamasının, üzerinden 15 sene geçmesine rağmen hala çiftçinin derdine derman olmadını kaydeden Usta, şöyle konuştu: “ÇKS kaydı olmayan çiftçi devletin verdiği desteklerden yararlanamadığı gibi TARSİM üzerinden tarım sigortası da yaptıramamaktadır. Nitekim Kanun Teklifi,  TBMM’ye gelmiş, komisyonda görüşülmüştür. Ancak orada da verilen önerge kabul edilmemiştir. Tarım  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrımdır: Raporun Meclis tatile girmeden, ivedilikle Genel Kurul’a getirilmesi ve komisyondan çıkmayan ÇKS mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir. Bu işi daha fazla ertelemek çiftçilerimizin emeğine ihanet olacaktır.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin