Samsun Klas Haber

Ve Balık SeZonu Açıldı

Ve Balık SeZonu Açıldı
01 Eylül 2020 - 4:35

RASTGELE…

Samsun’da balıkçılar, av mevsiminin başlamasıyla birlikte yeni sezona dualarla başladı.

Törene katılan Vali Zülkif Dağlı, “Samsun, balıkçılığın merkezi. Şehrimize 20 milyon avronun üzerinde bir katkı sağlıyor” dedi.

 

Samsun Balıkçı Barınağı’ndaki törende edilen bolluk, bereket dualarının ardından tekneler Karadeniz’e açıldı. Av yasağının kalkmasını heyecanla bekleyen balıkçılar, ‘Vira Bismillah’ diyerek, Karadeniz’e ağlarını attı.

AV SEZONU BAŞLADI
Denizlerde 15 Nisan’da başlayan dip trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağı, 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Balıkçılar da yeni av sezonu için son hazırlıklarını tamamladı. Samsun Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen programla yeni av sezonu da başladı. Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Atıf Malkoç ve balıkçılar ‘Vira bismillah’ diyerek sezonu açtı.

20 MİLYON AVROLUK KATKI
Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, yeni av sezonunun hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Gerçekten güzel bir ana şahitlik ediyoruz. Tüm balıkçılarımızla birlikte aylar sonra ‘Vira bismillah’ dedik. Balığın faydaları herkes tarafından biliniyor. Özellikle pandemi sürecinde bağışıklığımızı artırması konusunda da önemli bir yeri var.Samsun da balıkçılığın merkezi. Balıkçılıktan 600’ün üzerinde tekne ve gemimiz faydalanıyor. Balıkçılarımız istihdama katkı veriyor. Balıkçılık, şehrimize 20 milyon avronun üzerinde bir katkı sağlıyor. Bu azımsanamayacak bir rakam. Ayrıca 15’in üzerinde de su ürünleri çiftliğimiz var. Tabi ‘mavi vatan’ dediğimiz de aslında bu. Mavi vatanın her türlü nimetlerini insanımızın hizmetine sokacağız. Zor bir süreç bu manada balıkçılarımızı kutluyorum” dedi.

SAMSUN ÇOK ÖNEMLİ
Şehrin balıkçılıkta önemli bir yeri olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun, balıkçılığın en önemli merkezlerinden birisi. Bereketli geçecek inşallah. Tüm arkadaşlarımıza başarı ve bereket diliyoruz. Deniz ürünleri en önemli beslenme kaynaklarından birisidir.20 milyon avronun üzerinde bir ihracat söz konusu. İnşallah 30 milyon avroyu görürüz. Bol ve berekli bir yıl diliyoruz” ifadelerini kullandı

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin