Samsun Klas Haber

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

Samsunspor Anıtı Nihayet Açıldı!

Samsunspor Anıtı Nihayet Açıldı!
20 Ocak 2021 - 11:52

Bakan Kasapoğlu ‘Samsunspor Anıtı’nı açtı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Samsun’da 32 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden Samsunspor kafilesindeki oyuncular, teknik direktör ve personel için yapılan anıtların açılış törenlerine katıldı.

BAKAN KASAPOĞLU: “YÜREĞİMİZİ YAKAN BİR ACI”

32 yıl önce kazada hayatını kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomiç ve otobüs şoförü Asım Özkan’ı rahmetle anan Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Taze bir acı. Yüreğimizi yakan, derinden etkileyen bir acı. Aynı zamanda Türk spor tarihinin en acı, en hüzünlü günlerinden biri. Samsun’u, Türkiye’yi hüzne boğan bir gün. Camiamıza başsağlığı, kaybettiklerimizin yakınlarına sabırlar diliyorum. Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomiç, otobüsün kaptanı Asım Özkan. Onları unutmadık, unutmayacağız. Bu anıt; o hüznün, o elim günün bir timsali olarak gerek Samsun’umuzda gerek ülkemizde buradan sporu birleştiren yönünün çok güçlü bir şekilde mesajını tüm dünyaya verecek” dedi. BAŞKAN DEMİR’E TEŞEKKÜR Kulüplerin spor camialarının en önemli aktörleri olduğunu söyleyen Bakan Kasapoğlu, “Kulüpler ait oldukları şehre ayrı bir anlam ve kimlik verirler” diyerek şöyle devam etti: “Bir bütünlük, bir duruş kazandırırlar. Özellikle o şehrin, o şehrin insanıyla derin, kuvvetli bir bağ oluşturma gücüne sahipler. Samsunspor’da bu anlamda bu sembollerden biri. Bu acı Samsun’un değil ülkemizin acısı. Ben bu anıtın bu manada sporun vefa açısından da güçlü bir yönü olduğunun mesajını vermesi bakımından önemli bir çalışma ve sembol olduğunu düşünüyorum. Bu anıt bize kaybettiklerimizi hatırlatacak. Aynı zamanda dostluğu, kardeşliği hatırlatacak. Sporun o centilmenlik yönünün ne kadar önemli ve vazgeçilmez olduğunu hatırlatacak. Sporun sadece rekabet unsuru değil, birleştiren, bütünleştiren dönüştüren rehabilite eden gücünün ne kadar önemli olduğunu ne kadar kuvvetli olduğunu hatırlatacak. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu anlamlı çalışma vesilesi nedeniyle spor camiamız adına teşekkürlerimi sunuyorum.

“BİR HATIRANIN EKSİKLİĞİNDEN HEP BAHSEDİLDİ”

Açılışta bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çok anlamlı bir günde beraberiz” diyerek başladığı konuşmasında, şunları söyledi: “Samsunspor, Türkiye’nin en iyi markalarından biri. O günkü kazanın acısı hala yüreğimizde. 32 yıl önce Türk spor tarihinin en elim hadiselerinden birisi yaşandı. İşte bu elim hadise bugün bizi bir araya getirdi. Yaşadığımız bu elim kazanın her yıl dönümünde kahramanlarımızı gelecek nesillere taşıyacak bir hatıranın eksikliğinden hep bahsedildi. Bu eksikliği gidermek ve kahramanlarımızın hatırasını yaşatmak için Samsunumuzun bu özel yerinde, yakın zamanda

hizmete açtığımız Millet Bahçemiz içerisine bu anıtı yaparak, Samsun halkının hissiyatına tercüman olduk. Cumhurbaşkanımızın da talimatını yerine getirdik. Bu vesile ile el attığımız her işe omuz veren, gerek içinde bulunduğumuz Millet Bahçesi’nin, gerekse bu anıtın yapılmasında hep yanımızda olan Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan ve milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Bir kez daha kazada hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum.

Millet Bahçesi’nde düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Vali Zülkif Dağlı, Samsunspor Derneği Başkanvekili Savaş Boyar, kulüp yöneticileri, Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Samsunspor eski başkanlarından Hakkı Tomaç, Emin Kar, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Samsunspor taraftarları ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P