Samsun Klas Haber

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

Teknik Direktör Fuat Çapa, “Skor kötü oyun iyi”

Samsunspor’da Teknik Direktör Fuat Çapa, “Skor anlamında kimse mutlu değil ama oyun anlamında oyuncularıma söyleyebileceğim en ufak olumsuz bir şey olamaz” dedi

Teknik Direktör Fuat Çapa, “Skor kötü oyun iyi”
18 Nisan 2022 - 4:49

 

Teknik Direktör Fuat Çapa, "Skor kötü oyun iyi" Görseli

Samsunspor’da Teknik Direktör Fuat Çapa, “Skor anlamında kimse mutlu değil ama oyun anlamında oyuncularıma söyleyebileceğim en ufak olumsuz bir şey olamaz” dedi.

Son vuruşları beceremedik 

Samsunspor’da Teknik Direktör Fuat Çapa 2-2 berabere biten Eyüpspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Çapa, “Hafta içerisinde yapmış olduğumuz hazırlıkta ve oyuncularımızdan istemiş olduğumuz taktiksel anlamdaki oyunu net bir şekilde sahada gördük. Oyunla ilgili söylenecek çok fazla bir şey yok. İstek, arzu, pozisyona girmede gayet olumlu işler yaptık. Son haftalardaki en iyi oynadığımız oyunlardan bir tanesi diyebilirim. İstek, arzu ve saha içerisindeki yardımlaşma güzeldi ve bu konuda bir eksiğimiz yoktu. Diğer taraftan atmış olduğumuz birinci golden sonra, ilk 5 dakika dikkat etmemizi ve oyunu soğutmamız gerektiğini kenardan da söyledim, maçtan önce de söyledim. Ama maalesef saha içerisinde bunu uygulayamadık. Devre arasında Kayamba ile sağ kanadı biraz daha fazla kullanmamız gerektiğini söyledik. 18 içerisine kadar gayet olumlu işler yaptık ama 18 içerisindeki tercihlerimiz, vuruşlarımız maalesef istediğimiz gibi olmadı. 2-1 öne geçtikten sonraki kısımda da yediğimiz gol çok enterasan oldu. Topu orta yapıyorlar, Osman’ın ayağından sekiyor, rakibin önüne düşüyor, rakip vuruyor ve Alaaddin’e çarpıyor kaleye giriyor. Çok ilginç bir gol oldu. Ona rağmen son dakikalarda 3-2’yi yakalayacak çok net pozisyonumuz vardı” dedi.

Değişen bir şey olmayacak

Oyuncu değişiklikleri ile ilgili de açıklama yapan Fuat Çapa, “Değişikliklerle ilgili birkaç bir şey söylemek istiyorum. 15’inci dakikada Fofana adalesini tutmaya başladı. Orada ilk oyuncu değişikliğine gidecektik ama devam edebileceğini söyledi. 15’inci dakikada böyle bir sinyal geldiği zaman siz kalkıp ilk alternatifinizi oyuna atamıyorsunuz. Çünkü Fofana’nın durumu 25 dakika sonra mı olacak, 30’da mı olacak, 60 mı olacak, 70’mi olacak derken arada Fofana bir şeyler yapıyor bizi tekrar umutlandırıyor ve heyecanlandırıyor. Diğer taraftan orta sahada oynayan Vukan’ın uzun süre sakatlıktan sonra idmanlara çıkamaması, bu maçta 90 dakikayı ne kadar tamamlayabilirdi bunu da beklemek zorundasınız. Belirli bir oyun felsefesi ile sahaya çıktınız. Pas oyunu oynayarak. Özellikle orta sahadaki bu üçlüyü bundan dolayı seçmiştik. Oyun düzenimizi de çok fazla bozmak istememiştik. Bu saatten sonra ne söylesek değişmeyecek. Çünkü skor 2-2. Girmiş olduğunuz pozisyonlar, yakaladığımız şanslar, yüzde 100’lük pozisyonlar, attığımız kornerler, yediğimiz goller ve şekilleri, rakibin girdiği pozisyonlar belki sizin girdiğiniz pozisyonların 5’te 1’i değil ama skor 2-2. Şuanda ne sizler mutlusunuz ne de bizler mutluyuz. Skor anlamında kimse mutlu değil ama oyun anlamında oyuncularıma söyleyebileceğim en ufak olumsuz bir şey olamaz. Çünkü herkes kapasitesi yeterince elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Bunu kabul etmemiz gerekiyor. Oynanan oyunun karşılığını alamadık’ diye konuştu.

Şansımız çok fazla 

Ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Fuat Çapa, “İstifa çözümse sıkıntı yok. Oynanan oyunun karşılığında mı bu yapılıyor yoksa alınan sonuca göre mi yapılıyor. Oynanan oyundan mutlu olmazsın ve ona göre bir şey yaparsın ama burada teknik adamlık ne var. Burada teknik adamlık bir hata varsa biz hatamızı kabul edelim. Ligler son haftalara yaklaştıkça hedefler uzaklaşıyor. Bu tür hayal kırıklıkları bir şekilde siteme yansıyor. Bu sitemde de bugün biz nasibimizi aldık. Puan farkı 7 oldu ama bir maç eksik. Diğer taraftan da maç kazanmak gerekiyor. Ben şunu iddia ediyorum son haftalarda kimse 6’da 6 alamayacak. Nasıl geçmiş haftalarda 8’de 8 yapılamadıysa bu olmayacak. Biz bu oyunumuzu gelecek 6 haftaya yansıtabilirsek şansımızın çok fazla olduğunu söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P