Samsun Klas Haber

19 Eylül 2022 - 7:02

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar: Tekkeköy’e ‘atık deposu’ istemiyoruz

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, atık depolama tesisine karşı çıkarak, “Proje bölgesi benim köyüm, atalarımızın mezarının olduğu köy. Biz burada yaşadığımız sürece istemediğimiz hiçbir şey bize rağmen burada yapılamaz” dedi.

 

Eti Bakır tarafından, Tekkeköy’de 4 kırsal mahallede 81,44 hektar alana Atık Depolama Tesisi (flotasyon atığı ve fosfojips) kurmak için Samsun Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) talebinde bulunuldu.

 

Tepkilere neden olan gelişmeyle ilgili Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’dan açıklama geldi. Çevreye zarar verecek tesisin yapımına karşı oldukları belirten Başkan Hasan Togar, şöyle konuştu; “Taşına, toprağına, suyuna, havasına zerresine zarar verecek her türlü projeye karşıyız. 20 gündür tüm şehri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşanmaktadır. Sanayi ve sanayici hepimiz için çok kıymetlidir. Ama çok daha kıymetli olan geleceğimizdir, toprağımızdır. Söz konusu ilçemizin geleceği ve yarınları ise toprağı, havası ve suyu ise bu konuda biz idmanlıyız.


 Başkan  Togar, ilçeye yapılmak istenen atık depolama tesisine karşı olduklarını belirterek, “Biz burada yaşadığımız ve bu görevlerde olduğumuz sürece istemediğimiz hiçbir şey bize rağmen burada yapılamaz” dedi.

 

ATALARIMIZIN KÖYÜ

 

Başkan Hasan Togar, “Kaldı ki; proje bölgesi benim köyüm, benim babamın atalarımızın mezarının olduğu köy. Hiç kimse bizim ilçemizi köyümüzü bizden daha fazla sevdiğini iddia etmesin. Hele hele bu ilçede oturmayan, yaşamayan kimse daha fazla sevdiğini iddia etmesin. Hiçbir şey bize rağmen burada yapılamaz. Yıllar önce Tekkeköy’de santrale karşı ve Büyüklü’deki ocağa karşı bizler mücadele ederken, tabiri caizse sinema izler gibi tiyatro izler gibi izleyenlere sesleniyorum, buradan hiçbir muhalefet grubuna ekmek çıkmaz. Herkes işine baksın” diye konuştu.

Kaynak Hedef Halk Gaetesi / N. Alper CABBAR