Samsun Klas Haber

12 Mayıs 2023 - 7:27

BAKAN MEHMET MUŞ SAMSUN’A NEŞTER VURDU!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Samsun’da sanayiden  turizme, tarımdan, sağlığa tüm alanlarda yapılan ve yapılacak olan projeleri bir bir ortaya koydu.

Samsun’da bir otelde basın mensupları ile biraraya gelen Bakan Mehmet Muş, Samsun Şehir Hastanesi’nin çözüm bekleyen yol sorununu çözüme kavuşturarak, 170 milyon TL kaynak sağladıklarını belirterek, “Şehir Hastanesi’nin yol ihalesi 16 Haziran’da yapılacak” dedi.

 

TERSANE ALANINA LİMAN, YAKAKENT’E OSB
Bakan Muş ayrıca Samsun’da Organize Sanayi Bölgesi’ne devredilen tersane sahasına da liman yapmayı planladıklarını kaydetti.

Tersane bölgesinde kurulacak Organize Sanayi Bölgesinde tapu devrinin gerçekleştiğini ve yatırımcılardan talep toplama sürecine geçildiğini vurgulayan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Samsun’da kültür balıkçılığı ihracatını arttırmak için ise Yakakent ilçesine bu alanda Organize Sanayi Bölgesi yapılacağını, balık işleme tesislerini de Bafra ilçesinde kurmayı planladıklarına dikkati çekti.

Bakan Muş bu konuda yaptığı açıklamada “Türkiye’nin 1,6 milyar dolarlık bir kültür balığı ihracatı var. Samsun ise 100 küsur milyon dolarlık ihracat ile bu alanda Türkiye’de Muğla ve İzmir’in ardından 2. sırada yer alıyor. Samsun’un altyapısı bu alanda ilerlemek için uygun. Ürünleri katma değerli ürüne dönüştürecek tesisleri ilimize kazandırmak için çalışacağız. Bu kapsamda Yakakent’te balıkçılıkla alakalı bir OSB kurmak için çalışmalar da tamamlandı. Atacağımız adımlarla bu alanda Türkiye’de 1. sıraya kadar yükselebiliriz. Muğla’nın ihracatı yıllık 700 milyon dolara yakın, İzmir’in de 300 milyon doların biraz üstünde” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİN VEKALETİNİ ALIYORUZ
Basın toplantısında Samsun’da ayrıca 23 bin metrekarelik bir alana Kongre Merkezi yapımı ile ilgili çalışmaları başlattıklarını da ifade eden Bakan Muş, Havza ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nin de büyütüleceğini söyledi. Samsun’da önceliklerinin lojistik olduğunu vurgulayan Muş, “Samsun’un yatırıma ihtiyacı var. Yeni yatırımlar için yeni sanayi bölgeleri açıyoruz. Şehrin vekaletini üzerimize aldık. Gündemimizin birinci sırasında artık Samsun olacak. Samsun’da ihracat ve yatırım zirvesi yaptık. Yatırımcılara bölgemizi tanıtıyoruz” dedi.

ADLİ TIP TAMAM, YEŞİLKENT KAVŞAĞI ÇÖZÜLECEK
Yeni Serbest Bölge, Organize Sanayi Bölgesi gibi sorunların çözümünü sağladıklarını bunun yanı sıra Samsunspor Kulübü’ne Mustafa Erkanat Tesislerinin 20 yıllığına devredilmesi ile ilgili de problemi çözdüklerini, Yeşilkent Kavşağı’nda ki soruna da neşter vuracaklarını ifade eden Bakan Muş, Samsun’da yıllardır dile getirilen Adli Tıp konusunu da çözüme kavuşturduklarını söyledi.

 

ADLİ VAKALAR ARTIK TRABZON’A GİTMEYECEK
Adli Tıp Merkezi’nin Samsun’da bir süre önce kapanan Liman Hastanesi binasına konuşlandırılacağını kaydeden Muş, Adli Tıp için yeni bir bina yapılacağına da dikkati çekerek “Samsun’da adli tıp yok. Buradaki vakalar Trabzon’a gitmek zorunda kalıyordu. Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Liman Hastanesi Binası’nı kiraladı. Burası yeni bina yapılana kadar adli tıp olarak kullanılacak. Adalet Bakanlığı’ndan yetkililer Samsun’a geldi ve binayı inceledi. Belirlenen eksiklikler giderilecek ve burası yeni bina yapılana kadar geçici olarak adli tıp olarak kullanılacak. Artık Samsun’daki adli vakaların Trabzon’a gitmesine gerek kalmayacak” diye konuştu.

 

SAMSUN GÜNDEMİMİN BİRİNCİ SIRASI
Samsun’da ayrıca doğa turizminin canlandırılması için Kültür Bakanlığı ile görüştüğünü, seçim sonrası bu alanda da çalışmalar başlatacaklarını vurgulayan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, seçimleri AK Parti kazanırsa, bakanlığı devam edeceği için Samsun milletvekilliğinden istifa edeceği ve Samsun ile alakasının kalıp kalmayacağı ile ilgili soruya da “Bize şehrin vekaleti verilmiş. Bu yükü üzerimize aldık. Bundan sonraki süreçte gündemimin birinci sırası Samsun olacak. Samsun’da iradesine vekalet olacağım” yanıtını verdi.