Samsun Klas Haber

İlkadım Belediyesi Terazide Hileye Geçit Vermiyor

İlkadım Belediyesi Terazide Hileye Geçit Vermiyor
24 Şubat 2021 - 6:29

İLKADIM ZABITA EKİPLERİ SEMT PAZARLARINDA TERAZİ KONTROLÜ YAPTI

İlkadım Belediyesi  Zabıta ekipleri Salı günü kurulan ilçe pazarında tüketicilerin korunması  ve farklı fiyat uygulamasının önüne geçilmesi için etiket denetimi  ve Pazar esnafının terazilerinin denetimlerini yaptı.

İlkadım ilçe genelinde ilçe halkını mağduriyet yaşamaması için pandemi süresince sahada olan İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri 6502 sayılı tüketicinin korunması kanunu kapsamında ilçede kurulan semt pazarlarındaki denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Yapılan denetimlerde ekipler esnaflardan fiyat etiketlerini  mutlaka tüketicilerin görebileceği yerde bulundurmaları, ve etiketsiz satış yapmamaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunarak   bilgilendirdi. Zabıta ekipleri yaptıkları tüm uyarılara rağmen fiyat etiketi olmadan satış yapan esnaf ve pazarcı esnafına para cezası verileceği konusunda uyardı.

“Denetimler hilenin önüne geçiyor”

Ekipler pazarcı esnafların terazilerini de  denetleyerek, mühür zamanı gelmiş terazilerin kontrolleri, ayar kontrolleri gibi işlemleride gerçekleştirdiler. Yapılan kontrol sonrasında pazarcı esnafı yapılan uygulamadan memnuniyetini dile getirdi ve, “ Zabıta ekiplerimiz yaptığı kontrol sayesinde hile yolunu seçmek isteyenlerin önüne geçilmiş oluyor. Pazarda her türlü hileye başvurulabilir çünkü, vatandaşlara 3 kilo diye 2 buçuk kilo meyve sebze verilebilir. Bu denetimler sayesinde hem pazarcı esnafı rahatlamış olduğu gibi vatandaşlarda gönül rahatlığıyla Pazar alışverişlerini yapmış olurlar” dedi.

“Çin malı teraziye geçit yok”

Zabıta ekiplerinin ilçe pazarı ve marketlerde fiyat etiket ve terazi denetimlerini  aralıksız sürdüreceğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; ”Halkımızın kanunlar çerçevesinde güven ve huzurla alışverişlerini yapabilmeleri için  fiyat etiket, son kullanma tarihleri kontrol, terazi denetimleri gibi işlemler ekiplerimizce büyük bir titizlikle devam ettiriyoruz. Şehrimizde faaliyet gösteren Pazar esnafımızın özellikle Çin malı diye tabir ettiğimiz; ticarette kullanımı yasak olan terazilerin, ayarsız, damgasız olanlarının kullanımına müsaade etmiyoruz. Hem esnaflarımızın hem vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına yapılan bu denetimler hijyen ve güvenlik adına üretici esnaflarımız genelinde de yapılacaktır.” dedi

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin