Samsun Klas Haber

SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Hemşeri derneklerine yönelik hizmet ziyaretlerini sürdüren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Ata ocağı, Şefkat Evi ,Refakatçi Evi projeleri ‘bitmeyen bir hayal’ deniyordu ama bugünlere geldik. 5 yılda çok mücadele verdik ve verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

SÖZÜMÜZÜ TUTTUK
18 Şubat 2024 - 16:16

VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Hemşeri derneklerine yönelik hizmet ziyaretlerini sürdüren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Ata ocağı, Şefkat Evi ,Refakatçi Evi projeleri ‘bitmeyen bir hayal’ deniyordu ama bugünlere geldik. 5 yılda çok mücadele verdik ve verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Yoğun geçen hizmet trafiğine rağmen, ziyaretlerine ara vermeden devam eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, hafta sonu Şavşatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine misafir oldu. Dernek Başkanı Fatih Küçükaltın ve Şavşatlılarla sohbet eden Başkan Demirtaş şehrin önemli bir eksiği olan Hasta Refakatçi Evi projesi hakkında bilgiler verdi.

“3 tür hizmet verecek”

Özellikle hastanelere uzak ilçelerden ve kırsal mahallerden gelen vatandaşların sorunlarına çözüm olacak projeyi yaklaşan yerel seçimler öncesinde açılışını yapacağını söyleyen Başkan Demirtaş, “Tepecik Mahallesi Gebi Caddesi üzerinde toplam maliyeti 23 milyon TL olan proje 7 kat ve 50 yatak kapasiteli olacak şekilde dizayn edilen projemizde hastane önlerinde, hastane köşelerinde yatakların kenarlarında perişan olan insanları, zaman zaman araçlarında, zaman zaman eş, dostlarının evlerinde kalarak bir şekilde bu süreci geçirmeye çalışan hasta yakınlarını, verdikleri mücadeleye ilçemizde bir son veriyoruz. Hasta Refakatçi Evi’nde 3 tür hizmet vereceğiz. Bir, vatandaşlar gelip ayaktan hizmet alacak. Yani burada duşunu alacak, üstünü değiştirecek, karnını doyuracak ve hastasının yanına gidebilecek. Diğer bir hizmet de dar gelirli aileler burada yatılı kalabilecek. Bir başka hizmet olarak da doluluk kapasitesine göre bila bedelle vatandaşlarımızın kullanımına açacağız” dedi.

“Eserlerimiz gereken cevabı veriyor”

2019 yılında görevi devir aldığında borç yüklü bir belediye ile karşılaştığını anlatan Başkan Demirtaş,” Maddi durumdan işlerliğini ve itibarını kaybetmiş bir belediyenin mali tablosunu düzeltmek için sıkı bir tasarruf tedbiri uyguladık. Tam işleri düzelttik derken ardından 2 yıl ülkemizde gitmeyen bir pandemi dönemi yaşadık. Öyle ki tesislerimizin tamamını kapatmak zorunda kaldık. İnanın gece uykularım kaçtı. Çok şükür insana hizmet ve hürmet eden belediyecilik anlayışı doğrultusunda toplumun her kesiminin hayatlarına dokunan eserlerimiz ile hiçbir şey yapmadı diyenlere gereken cevabı zaten veriyoruz” dedi.

“Ortak paydamız şehrimiz”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şavşatlılar Dernek Başkanı Fatih Küçükaltın,” Ortak noktamız, ortak paydamız Samsun. ‘Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır’ ayetinin ışığında bir ve beraber olmanın manevi hazzını yaşıyoruz. Bunun yanında hemşehri derneklerinin görev süresi boyunca sık sık ziyaret edip sorunlarımıza çözüm olan Başkanımıza şahsım ve yönetim kurulum adına da teşekkür ediyorum. Amacımız şehrimizi hak ettiği yerlere taşımak. Bunun için de siz biz yok Samsun var İlkadım var diyoruz. Şavşat sevdalıları olarak ilçemiz için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız” dedi.