Samsun Klas Haber

O CHP Ve iYİ Parti’nin Samsun’da Ortak Adayı mı Olacak!

O CHP Ve iYİ Parti’nin Samsun’da Ortak Adayı mı Olacak!
07 Aralık 2018 - 6:24

CHP ve İyi Parti’nin Samsun Büyükşehir Adayı Mehmet Çakar mı!

Meclise 21. Dönem Milletvekili seçilmesinin ardından Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı görevine getirilen ve AK Parti’nin 2002 yılında tek başına iktidara gelmesiyle siyasi hayatına ara veren Mehmet Çakar‘ın, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne CHP ve İyi Parti ittifakından aday olacağı öne sürüldü.

31 Mart 2019’da gerçekleşecek yerel seçimlerde AK parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayını Mustafa Demir olarak açıkladı. MHP’de ise resmi bir açıklama yapılmaz iken Hüseyin Edis’in aday gösterileceği kulislerde sürekli yer aldı.

CHP ve İyi Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakında ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak tek bir isim üzerinde birleşildiği iddia edildi.

ORTAK ADAY MEHMET ÇAKAR MI?

Meclise 21. Dönem Milletvekili seçilmesinin ardından Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı görevine getirilen ve AK Parti’nin 2002 yılında tek başına iktidara gelmesiyle siyasi hayatına ara veren Mehmet Çakar’ın, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne CHP ve İyi Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın adayı olacağı öne sürüldü.

Mehmet Çakar, Adaylığı Hakkında Açıklama Yaptı

CHP ve İyi Parti’nin Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olacağı iddiaları üzerine Mehmet Çakar, Gerçek Taraf’a açıklama yaptı.

Meclise 21. Dönem Milletvekili seçilmesinin ardından Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı görevine getirilen ve AK Parti’nin 2002 yılında tek başına iktidara gelmesiyle siyasi hayatına ara veren Mehmet Çakar, tekrar siyasete yeşil ışık yaktı.

Mehmet Çakar şöyle dedi;

“Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için tarafıma bir çok kişi ve siyasi parti tarafından teklif geldi. Teklifler resmi olarak değil, eş dost aracılığı ile ‘aday olur musun ne düşünürsün’ şeklinde oldu. Benim teklifim ise CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi ittifakının ortak adayı olmak yönünde oldu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığı için görüşmelerimiz halen devam ediyor”

Kaynak: GerçekTaraf.com