Samsun Klas Haber

OMÜ’ye Huzur Geldi.

OMÜ’ye Huzur Geldi.
05 Şubat 2021 - 7:44

BU ÜNİVERSİTEDE HUZUR VAR.

Yaklaşık 5 ay önce OMÜ’ye Rektör olarak atanan  Prof. Dr.Yavuz Ünal,  üniversiteye huzur getirdi.

Boğaziçi Üniversitesine Cumhurbaşkanı tarafından  rektör olarak atanan Prof. Melih Bulu’ya  yazılı ve görsel medya ile iletişim kanallarında çeşitli tepkilerin ortaya konmasının ardından başlayan öğrenci protesto gösterileri ülke genelinde yayılırken.  Ondakuz Mayıs Ünüversitesi (OMÜ)’de  bahar rüzgarları esiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından OMÜ rektörlüğüne  Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın atanması   Samsun’da tüm kesimler tarafından olumlu karşılandığı gözlendi.
Ünal’ın Samsun 19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü’ne atanmasının ardından tüm kesimlerden hayırlı olsun ziyaretleri yağdı. Rektör Ünal’a başta muhalefet ve iktidar parti milletvekilleri, belediye başkanları,  sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin il başkanları,  şehrin basın yayın organlarının temsilcileri , bürokratlar, sendika temsilcileri ve iş adamları  Yeni Rektör Yavuz Ünal’a başarı dileklerini sundular.

İLK GELDİĞİNDE BUNLARI SÖYLEDİ 

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, ”Çatışmayı, kavgayı, huzursuzluğu değil, yönetişimi esas alacağız, mümkün olduğu kadar temsili ve geniş katılımı sağlamayı önemsiyoruz.”

OMÜ gibi köklü bir üniversitede almış olduğu sorumluluğun farkında olduğunu, büyük mutluluk ve gurur yaşadığını ifade eden Rektör Ünal, göreve gelmesinin ardından üniversitenin gelişmiş üniversiteler sıralamasında hak ettiği yeri almasını sağlamak için yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Üniversitenin hak ettiği yere gelmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını dile getiren Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Üniversitenin hak ettiği yere gelmesi, kente katkı sağlaması, kentin huzuruna, refahına, bilgi, kültür ve özellikle ekonomik açıdan katkı sağlaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bütün paydaşlarımızı da sürece dahil edeceğiz. Çatışmayı, kavgayı, huzursuzluğu değil, yönetişimi esas alacağız, mümkün olduğu kadar temsili ve geniş katılımı sağlamayı önemsiyoruz. En önemli değerimiz olan akademik insan gücünü mümkün olduğu kadar sürece katmak istiyoruz. Kent ile üniversite arasındaki mesafeyi kaldırarak, AR-GE çalışmaları ile kente ufuk açacağız” dedi.