Samsun Klas Haber

Tekkeköy’de Asarağaç Tarihi Değişim Yaşıyor

Tekkeköy’de Asarağaç Tarihi Değişim Yaşıyor
19 Ocak 2023 - 19:52

Tekkeköy Asarağaç’ta Yüzyılın Değişimi Yaşanıyor

Tekkeköy’ün bir asrı aşkın süredir yerleşim yeri olan Asarağaç Mahallesi’nde altyapı, parke yol, doğalgaz ve sosyal merkezlerle çehresi değişiyor. Başkan Hasan Togar, “Asarağaç Mahallemiz tarihinin en büyük değişimini yaşıyor” dedi.

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde bir asrı aşkın süredir yerleşim yeri olan Asarağaç Mahallesi’nde tarihinin en büyük değişimi yaşanıyor. İmar yolları açılarak altyapı çalışmaları tamamlanan Asarağaç halkı yakın zamanda doğalgaza kavuşacak. Mahalle parke yollar, park bahçe ve Köy Yaşam Merkezi ile kabuk değiştiriyor.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Asarağaç Mahallesi sakinlerini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Asarağaç Yardımlaşma Dayanışma Derneği’ne ‘bilardo masası’ hediye ederken, Köy Yaşam Merkezi’nde kurs alan kadınlarla sohbet etti

ASARAĞAÇ’IN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
Başkan Hasan Togar, “Bir asrı aşkın süredir yerleşim yeri olarak kullanılan konumu ve doğasıyla muhteşem bir alan olan Asarağaç Mahallemiz tarihinin en büyük değişimini yaşıyor. Mahallemizdeki imar yollarını tek tek açmamızın ardından gereksinim duyulan tüm alanlardaki çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.  Özellikle doğalgaz hatlarının çekilmesi ve tüm altyapı çalışmalarının bitirilmesinin ardından, perde duvarlar örerek, yollarımızı taş parke ile kaplayarak çevrenin yapısını sil baştan değiştiriyoruz” dedi.

GENÇLERE ‘BİLARDO MASASI’
Asarağaç Yardımlaşma Dayanışma Derneği’n gençlerle sohbet eden Başkan Hasan Togar, “Derneği kültürel, eğitimsel, sosyal ve birçok farklı aktivitelerle tam bir okul ve buluşma yeri gibi kullanan genç evlatlarımızın bilardo masası isteklerini geri çeviremeyerek onlara yepyeni bir bilardo masası hediye ettik. Geleceğimizin teminatı aydınlık yarınlarımızın asıl sahibi gençlerimize yapılan yatırım geleceğe açılan bir penceredir” diye konuştu.