Samsun Klas Haber

Samsun’da Çanakkale Zafer Yürüyüşü

Samsun’da Çanakkale Zafer Yürüyüşü
19 Mart 2018 - 7:07

 Samsunlu Çanakkale ruhu ile yürüdü

 Samsun’da Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla OMÜ tarafından ‘Şehitlere Saygı Yürüyüşü’ düzenlendi

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü dolayısıyla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından ‘Şehitlere Saygı Yürüyüşü’ düzenlendi.

DSİ Bölge Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla, sloganlar atarak İstiklal Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, CHP Samsun milletvekilleri Hayati Tekin ve Kemal Zeybek, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ile vatandaşlar katıldı.

TARİHE SÖKÜLMEZ BİR ŞEKİLDE KAZINDI

Atatürk Anıtı’na kadar yürüyen protokol ve vatandaşlar, daha sonra hep birlikte İstiklal Marşı okudu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşma yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, “Bu anlamlı günde çok güzel bir tablo oluştu. 18 Mart Şehitlere Saygı Yürüyüşü ile tarihe sökülmez bir şekilde kazınmış anlamlı günü hatırlamak istedik. 18 Mart tarihe, Çanakkale’nin geçilmez olduğunu silinmez bir şekilde yazdığımız günün adı. Bu nedenle 18 Mart tarihi, sadece yılda bir kez hatırlanacak bir gün değil. Bugünü tertiplememizin sebebi; o gün ki kahramanlarımızın ölüm bahçesine girercesine koşuşlarını hatırlamak ve nedenleri bilmek için. Tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bilgiç’in konuşmasından sonra İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz, şehitler için dua okudu.