Samsun Klas Haber

SAMSUN’DA 19 MAYIS KUTLAMALARI

Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Samsun’da coşku içinde kutlanıyor

SAMSUN’DA 19 MAYIS KUTLAMALARI
19 Mayıs 2023 - 4:27

Samsun’da 19 Mayıs coşkusu 1919 metrelik bayrak yürüyüşü ile başladı.

Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Samsun’da coşku içinde kutlanıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, 19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 1919 metrelik dev bayrakla yürüyüş yapıldı.

1919 metrelik dev Türk bayraklı yürüyüş yapmak için yüzlerce izci, sporcu, antrenör, öğrenci ve öğretmen Cumhuriyet Caddesi’nde toplandı. Atatürk Anıt’ı önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet, Lise ve İstiklal Caddeleri’nin ardından 19 Mayıs Bulvarı üzerinden devam etti. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Bandonun çaldığı marşlarla renkli hale gelen yürüyüşü gören vatandaşlar cep telefonları ile yürüyüşten görüntüler çektiler. Cumhuriyet Meydanı’nda ise Garnizon Komutanlığı Askeri Bando takımının konseri ile sona erdi.

‘19 MAYIS BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN’
Yürüyüşte 19 Mayıs kutlamaları hakkında konuşan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Samsunumuz için mutlu gün. Aslında Gençlik Haftamız pazartesi günü itibarıyla başlamıştı. Bugün de 1919 metre bayrağımızla buradaki tüm protokol üyelerimiz, halkımız, öğrencilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte yürüyüşümüzü yapıyoruz. Burada halkımızla kucaklaşıp selamlaşıyoruz. Bulundukları kaldırımlardan ve balkonlardan bizlere destek veriyorlar. 19 Mayıs Bayramımız Samsunumuza kutlu olsun” dedi.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, tüm Samsunluları kutlamalara davet etti