Samsun Klas Haber

MUSTAFA DEMİR’DEN ‘ÇOCUK KÖYÜ’ PROJESİ

MUSTAFA DEMİR’DEN ‘ÇOCUK KÖYÜ’ PROJESİ
19 Mart 2019 - 14:17

MUSTAFA DEMİR’DEN ‘ÇOCUK KÖYÜ’ PROJESİ

“Çocuk Köyü yavrularımıza yeni bir yaşam sunacak”

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, “Çocuk Köyü Projemiz, yavrularımızın nefes alacağı, özgürce koşup oynayacağı, çocukluklarını doyasıya yaşayacakları eğitici bir mekan olacak.” dedi.

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, Çocuk Köyü Projesi hakkında bilgi verdi.

Göreve gediklerinde hayata geçirecekleri onlarca proje arasında olan Çocuk Köyü Projesi’nin en çok önemsedikleri çalışmalar arasında olduğunu belirten Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, çocukları şehirlerin betonlaşma ile ortaya çıkan sıkışmış hayatından kurtarmak için birçok sosyal projenin hazır olduğunu söyledi.

Doğa ve çocuk bağını kurmak istediklerini, yeşeren bir ağaç gibi çocuklarında büyüdüğünü, hayatta yer aldığını anımsatan Demir, yeşilden, topraktan uzak olan çocukların yetişmesini istemediklerini, çocukluklarının tadını yeni yapılacak sosyal alanlarla çıkarmalarını sağlamayı arzu ettiklerini kaydetti.

“DOĞA VE ÇOCUK BİR BÜTÜN OLMALI”

Doğu Park’ta hayata geçirilmesini planladıkları Çocuk Köyü Projesi’yle çocukların doğayla kucaklaşacağını ifade eden Demir, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın, daha mutlu zaman geçirmelerini istiyoruz.Çocuk Köyü Projemiz, yavrularımızın nefes alacağı, özgürce koşup oynayacağı, çocukluklarını doyasıya yaşayacakları eğitici bir mekan olacak. Günümüzde kent yaşamı artık yavrularımızın çocukluklarını özgürce yaşamalarına engel olur hale geldi.  Anneler, babalar yavrularının güvenli bir ortamda, doğayla iç içe zaman geçirmelerini istiyor. Bu talepler bizim vazgeçilmez önceliğimiz. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı örnek projelerle doğayla buluşturacağız.” dedi.

“ÇOCUKLAR İÇİN HER TÜRLÜ İMKAN BULUNACAK”

Doğa sevgisinin küçük yaşlardan itibaren çocuklara aşılanması gerektiğini vurgulayan Demir, “Çocuk Köyü Projesi’yle yavrularımızın doğayı tanımaları sağlanacak.  Köy içerisinde organik oyuncak atölyesi, doğa atölyeleri, eğlen öğren atölyeleri, çocuk kulüpleri, doğa kitapçısı, hikaye bahçeleri, bilim merkezi gibi birçok işlevsel mekanlar olacak. Çocuklarımız toprakla kucaklaşacak sebze yetiştirecek, çeşitli hayvanları tanıma imkanı bulacak. Ailelerimizden hangi talepler geliyorsa eğitimcilerimizle karar alıp, çocuk gelişimine katkı sağlayacak her türlü imkan bu bölgede oluşturulacak.” diye konuştu.

Demir, çocuklar için yapılan her çalışmanın hiç bir zaman boşa gitmeyeceğini de sözlerine ekledi.