Samsun Klas Haber

Müthiş Fuar Kapılarını açtı

Müthiş Fuar Kapılarını açtı
15 Şubat 2020 - 15:38

Karadeniz 6. Kitap Fuarı kapılarını açtı

TÜYAP Karadeniz 6. Kitap Fuarı, Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene açıldı. 9 gün sürecek fuarda pek çok yazar okurlarıyla buluşacak

Samsun’da okurlarla yayıncıları ve yazarları buluşturacak olan Karadeniz 6. Kitap Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuara katılım yoğun oldu. Fuarın 15 – 23 Şubat 2020 tarihleri arasında 9 gün açık kalacağı öğrenildi. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü de fuarda açtığı stantla ve her yere kitap her yerde kitap etkinliği için oluşturduğu kitap toplama noktaları ile yer aldı. Samsun Okuma Vakti’nin üçüncü yılında toplanacak bir milyon kitapla bir merkez kütüphane, 100 mobil kütüphane ve bin mini kütüphane oluşturulacak. Samsun Valisi Osman Kaymak’ta toplanan kitap sayının 25 bine ulaştığını açıklayarak törendeki konuşmasında fuardaki yayıncılardan da bu hedefe katkı vermelerini istedi.

SAMSUN BİR EĞİTİM ŞEHRİ

Törenin açılış konuşmasını yapan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Hızır, “Öğrenmenin bilgiyi paylaşmanın ve hatta ötesinde bilgiyi çoğaltmanın ne kadar önemli olduğu tartışmasız bir gerçek. Samsun bir eğitim kenti şehrimizde 300 bin civarında öğrenci var. Hinterlandımızı da bu hesaba katarsak bu sayı 3-5 katı bulur sanıyorum” diye konuştu

 

BU BÜYÜKLÜK YETERLİ DEĞİL

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, “Üniversitemizin Merkez Kütüphanesi’nde 150 bin olmak üzere bütün kütüphanelerindeki toplam kitap sayısı 250 bin civarında. Bu basılı kitap sayısı. 150 bin civarında da elektronik kitabımız söz konusu. Ama bu büyüklük hakikaten yeterli değil” ifadelerini kullandı.

KİTAP KOKUSU BAŞKA BİR ŞEY

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Herkes belki önündeki el bilgisayarlarından okuma yapabiliyor ama gazetenin kokusunu hissetmek kitabın kokusunu hissetmek başka bir şey. Bir şeye dokunmak bir şeyi hissetmek bambaşka bir şey” şeklinde konuştu.

YAYINCILARA SESLENDİ

Samsun Valisi Osman Kaymak ise, “Kitap fuarı da bizin için çok anlamlı güzel bir imkan oldu. O yönüyle buradan yayıncı arkadaşlara tekrar ricamız şudur. ‘Lütfen kitapları fuar sonunda giderken kendinize yük etmeyin. Kitaplarınızı biz burada inşallah daha çok okura ulaştırmamız lazım” dedi.
Konuşmaların ardından   Karadeniz 6. Kitap Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi