Samsun Klas Haber

Atanamayan Öğretmenlerin Çığlığı!

Atanamayan Öğretmenlerin Çığlığı!
11 Mart 2021 - 7:05

Samsun’da atanamayan öğretmenlere, sendika desteği

Samsun’da atama bekleyen öğretmenler, “60 bin öğretmen ataması gerektiğini vurguluyoruz” ifadeleriyle yetkililere seslendi.

Samsun’da atanamayan öğretmenler haykırdı, sendikalar destek verdi

 Samsun’da atama bekleyen öğretmenler, “60 bin öğretmen ataması gerektiğini vurguluyoruz” ifadeleriyle yetkililere seslendi

Samsun’da atama bekleyen öğretmenler, yetkililere seslerini duyurmak için İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi’ndeki Süleymaniye Geçidi’nde bir araya geldi. Öğretmenlerin, seslerini duyurmak için gerçekleştirdikleri basın açıklamasına eğitim sendikaları da destek verdi.

“ÇOCUKLARIMIZIN SESİNİ DUYUN”

Atama bekleyen öğretmenlere Eğitim İş-Sen Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube adına Hamza Sofuoğlu, Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslenerek, “Bu çocuklarımızın sesini duyun” çağrısında bulundu.

 

“GEREKENİN YAPILACAĞINDAN KUŞKUMUZ YOK”

Atama bekleyen öğretmenler gerçekleştirdikleri basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Atamamız yapılmadığı için öğretmen değil öğretmen adayı olarak anılmak hepimizi üzmektedir. Devlet büyüklerimizin gerekeni yapacağımından hiçbir kuşkumuz yoktur. 2021 yılı için ikinci bir 40 bin atama ile 60 bine tamamlanmış öğretmen ataması, hem atama bekleyen öğretmenler içinde, hem de Türkiye Eğitim Sistemi’ni daha aydınlık günlere ulaştırmak için atılmış büyük bir adım olacaktır.