Samsun Klas Haber

Başkan Genç’in Büyük Hayali Çocuk Üniversitesi

Başkan Genç’in Büyük Hayali Çocuk Üniversitesi
09 Haziran 2018 - 17:32

Başkan Genç’in hayali

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve kardeşleri tarafından annesi Ayşe Genç adına yaptırılan anaokulu ilk mezunlarını verdi. Öğrencilere karnelerini veren Başkan Genç, “İnşallah önümüzdeki yıllarda üstün yetenekli çocuklarımız için Çocuk Üniversitesi hayalimiz var” dedi

Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım himayelerinde Türk Kızılayı İstanbul Şubesi tarafından başlatılan “81 İlde 81 Anaokulu” kapsamında Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in kardeşleri ile birlikte Kuzey Yıldızı Mahallesinde bağışçı olarak rahmetli annesi Ayşe Genç adına yaptırdığı anaokulu ilk mezunlarını verdi. Okulun ilk karne töreninde minik öğrencileri yalnız bırakmayan Başkan Genç, mezun öğrencilere karnelerini verdi, bir de hayalini paylaştı.

ANNEM ÇOCUKLARI ÇOK SEVERDİ

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan karne töreninde öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılaşan Başkan Genç, törende yaptığı konuşmada eğitimin önemine dikkat çekti. Eğitimci bir belediye başkanı olarak ülkenin geleceği olan çocuklar için hiç bir fedakarlıktan kaçmadıklarını belirten Genç, rahmetli annesi Ayşe Genç adına yaptırdığı anaokulundaki çocukları gördükçe annesinin çocukları çok sevdiğini hatırladığını söyledi.

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ

Gelişmenin yolunun eğitimden geçtiğini ifade eden Başkan Genç, “Bilgi çağındayız. Dolayısıyla okul öncesi eğitim çocuklarımızın temeli için çok önemlidir. Bu yaşlarda çocukların karakter yapısı oluşur. Bunu ne kadar sağlam inşa edersek, gelecekteki kuşaklarımız değerlerine o kadar bağlı olur” dedi. Farklı bir üniversite hayalini de açıklayan Genç, “İnşallah önümüzdeki yıllarda üstün yetenekli çocuklarımız için kendi yeteneklerini sergileyebilecekleri Çocuk Üniversitesi hayalimiz var. Bunu da sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği millet bahçesi içinde hayal ediyoruz” diye konuştu.

KARNE DAĞITTI Konuşmaların ardından Ayşe Genç Anaokulu öğrencileri sergiledikleri birbirinden güzel gösterilerle izleyenleri büyüledi. Mezun minik öğrencilerin karnelerini veren Başkan Genç, daha sonra Canik İmam-Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen karne törenine katıldı. Törende Başkan Genç, öğrencilere karnelerini dağıtırken, başarılı öğretmen ve öğrenciler de plaketle ödüllendirildi. Törene Başkan Genç’in yanısıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Başkan Yardımcısı Alican Usta, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı