Samsun Klas Haber

Başkan Proje Aşırttı

Başkan Proje Aşırttı
06 Mart 2020 - 14:08

Canik’te dolmuş duraklarına mini kütüphane

Samsun’da Canik Belediyesi, şoförleri boş zamanlarında kitap okumaya teşvik etmek amacıyla bir yıl önce  Edirne Belediyesi tarafından dolmuş duraklarında mini kütüphaneler oluşturma projesini ‘motamot’ Canikte uygulamaya soktu.

Canik Belediyesi Başkanı İbrahim Sandıkçı, insanları yeniden kitap okumaya yönlendirmek için çalışma başlattıklarını söyledi. Sandıkçı, “Kentimizde dolmuş hatlarının bulundukları duraklara kütüphaneler yapmaya başladık. Bu kütüphanelere şoförlerimizin ilgisini çekecek kitaplar yerleştirdik. Şoförlerimizi boş zamanlarında kitap okumaya yönlendirdik. Burada en önemli şey, insanlara okuma alışkanlığını yeniden kazandırmak ve farkında olmadan eğitimlerine katkı sağlamaktır” dedi

EDİRNE BELEDİYESİ DAHA ÖNCE YAPMŞTI

Edirne Belediyesi tarafından bir yıl önce kentteki minibüs duraklarına mini kütüphaneler kurmuştu.  kütüphanelerin üzerine ise ‘Al OKU BIRAK OKUT’ sloganını koymuştu.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı bu projeyi intihal yaparak aynı şekilde uygulaması ise vizyon eksikliğinden kaynaklandığı izlenimi yarattı.