Samsun Klas Haber

EĞİTİM SÜRESİ ARTIYOR!

MEB, öğrencilerin eğitim süresini artırmak için yaz tatilini kısaltacak

EĞİTİM SÜRESİ ARTIYOR!
14 Şubat 2024 - 13:07

Öğrenciler bu habere üzülecek

MEB, öğrencilerin eğitim süresini artırmak için yaz tatilini kısaltacak; kasım ve nisan aylarındaki ara tatiller ise değişmeden devam edecek. Bu düzenlemeyle eğitim-öğretim günleri 180’den 200 güne çıkarılacak, Türkiye’nin eğitim kalitesi uluslararası standartlara yaklaştırılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim-öğretim süresinde yeni bir düzenlemeye gitme kararı aldı. Milyonlarca öğrenci ve velinin merakla beklediği ara tatil düzenlemesiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Sabah gazetesinin haberine göre, kasım ve nisan aylarında planlanan ara tatillerde herhangi bir değişiklik yapılmayacak ve mevcut uygulama devam edecek.

Eğitim süresi 200 güne çıkacak

Ancak, öğrencilerin yıl boyunca daha fazla eğitim alabilmesi amacıyla, mevcut 180 gün olan eğitim-öğretim günü 200 güne çıkarılacak. Bu artış, yaz tatilinin kısaltılmasıyla sağlanacak. Gelişmiş ülkelerdeki eğitim süreleri de dikkate alınarak yapılan bu düzenlemeyle, Türkiye’de eğitim-öğretim süresinin verimliliği artırılmak isteniyor.

Yaz tatili çok uzun

MEB’in bu adımı, eğitim sürecinin daha etkin ve verimli hale getirilmesini amaçlarken, Türkiye’de 11 hafta olarak uygulanan yaz tatilinin, diğer ülkelerle kıyaslandığında hala uzun bulunduğu değerlendiriliyor. Eğitim-öğretim yılının resmi ve milli-dini bayramlar ile hava muhalefeti gibi etkenler dikkate alınarak planlanması, MEB’in kaliteli eğitim için attığı adımlardan biri olarak görülüyor