Samsun Klas Haber

Projelerde Samsun Damgası!

Projelerde Samsun Damgası!
23 Haziran 2021 - 7:34

TÜBİTAK 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finaline Samsun Damga Vurdu

TÜBİTAK tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen ve ülke genelinde 12 bölgede gerçekleşen yarışmanın Samsun Bölge Finali bu yıl COVİD-19 salgını sebebiyle çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

10 alandan projelerin yer aldığı yarışmada bu yıl Türkiye finaline gönderilmek üzere 17 proje seçildi. Samsun, Amasya, Ordu, Giresun, Tokat, Kastamonu, Sinop illerinden okulların katıldığı yarışmada bölge finaline 122 proje davet edildi.

Bölge finaline 33 proje ile bölge sergisine katılan Samsun; 5 birincilik (finalistlik), 4 ikincilik, 6 üçüncülük alarak toplamda 37 ödülün 15’ini (%41) aldı. 10 alanın 9’unda ödül alan Samsun, bölge finallerinde en çok ödül alan il olarak yarışmaya damgasını vurdu.

 İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN; öğrencilerin büyük başarısından duyduğu mutluluğu şu cümlelerle dile getirdi: “ TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmalarını öğrencilerimizin temel bilimlere ilgi duyması ve geleceğin bilim insanlarının yetişmesi için önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Çalışmalarımızda nicelikle birlikte niteliğe de önem veriyor, öğrenci ve öğretmenlerimizi nitelikli çalışmalar konusunda destekliyoruz. Sadece proje başvurusu sayısına ya da oranına değil bölge sergisine katılma, ödül alma oranlarına da odaklanıyoruz. Örneğin bu sene; bölgemizdeki başvuruların %40’ını yapan ilimizin bölge finallerine katılma oranı %27, bölge finallerinden ödül alma oranı ise %41. İlimiz nitelikli projelerdeki istikrarlı başarısını arttırarak devam ettirmektedir. İçinde bulunduğumuz zorlu süreçte büyük bir özveri ile yarışmaya katılım sağlayan, bölge finaline kalan ve derece alan tüm okullarımıza, öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyor, Türkiye final yarışmasına katılacak okullarımıza başarılar diliyorum. “