Samsun Klas Haber

Samsun’a İkinci Tıp Fakültesi

Samsun’a İkinci Tıp Fakültesi
01 Eylül 2020 - 3:36

Samsun Üniversitesi’ne Tıp Fakültesi kuruldu – samsun haber

Samsun OMÜ’den sonra SAMÜ’nün de  bünyesinde Tıp Fakültesi kuruldu. Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. AK Parti Milletvekilleri Karaaslan ve Köktaş mesaj yayınladı, Rektör Aydın SAMÜ’nün hedeflerine kısa sürede ulaşacağını vurguladı.

 

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde(OMÜ) 1973 yılında açılan Tıp Fakültesi’nden sonra Samsun Üniversitesi(SAMÜ) bünyesinde de Tıp Fakültesi kuruldu. Cumhurbaşkanlığı kararı, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. SAMÜ Rektörü Mahmut Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaslan ve AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, yazılı mesaj yayınlayarak ikinci devlet üniversitesinde açılan Tıp Fakültesi’nin hayırlı olmasını diledi.

REKTÖR AYDIN: HEDEFLERE  KISA SÜREDE ULAŞIYORUZ 

SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “18 Mayıs 2018 tarihinde kurulan ve kurucu rektörü olarak 10 Eylül 2018 tarihinde göreve başlamamızdan sonra hızla yapılanma sürecine giren üniversitemiz, orta vadeli hedeflerine kısa vadede ulaşarak bölüm sayısını 28’e, öğrenci sayısını 4 binin üzerine çıkarmıştır. Ayrıca günümüz dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlarda lisansüstü tezsiz, tezli ve doktora programları açılması ile ülkemizin beşeri sermayesine katkı sağlamak için doğru adımlar atılmaktadır. İlk adım şehri Samsun’un adını taşıyan Samsun Üniversitesi, yapılanmasını gerçekleştirirken şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaçlarını dikkate alan stratejilerle yol almaktadır. Hem Havacılık ve Uzay Bilimleri, Yazılım, Biyomedikal ve Uçak Bakım Onarım gibi mühendislik alanında hem de küresel vizyona sahip olmayı gerektiren sosyal bilimlerde ilerlemek Üniversitemizin öncelikli hedefleri arasındadır. Korona virüs salgını gibi öngörülemeyen büyük sağlık krizleri karşısında hazırlıklı olma ve kaynakları verimli ve etkin kullanmanın önemine şahit olduğumuz bugünlerde Samsun’umuzda ikinci tıp fakültesinin kurulmuş olması oldukça önemli bir karar olmuştur “dedi.