Samsun Klas Haber

Samsun’da tarihi alanı çöplüğe çevirdiler.

Samsun’da  tarihi alanı çöplüğe çevirdiler.
07 Şubat 2019 - 14:49

Samsun’da Tarihin İçine ediyorlar

Bunlarda Utanma Yok

SAMSUN’un kültürel miraslarından Saathane Meydanı’ndaki 1500 yıllık tarihi taşhanın .Saat Kulesi, cami, han, medrese ve hamam restorasyon çalışma alanı içersi atılan  çöpler, alkol şişeleri  esnafın tepkisine neden oldu.

 

1500’lü yıllarda Hazinedarzade Süleyman Paşa tarafından  yaptırıllan tarihi taşhan, cami ve Hamam’ın  Samsun tarihinin ilk eserlerini gün ışığına çıkaracak, kentte tarih ve kültür turizminin gelişmesine önemli katkılar sağlayacak olan Saathane Meydanı, projesi çalışmalarının sürdürüldüğü alanda bir kaç arasta esnafı ve gelen geçen vatandaşlar tarafından atılan çöpler,  alkol bağımlıların uğrak yeri haline gelmesi nedeniyle bıraktıkları boş içki şişeler nedeniyle adeta çöplüğe döndü.

 

Bu duruma tepki gösteren arasta esnafı ve vatandaşlar,” Etrafı kapalı olması nedeniyle kendini bilmez bazı esnaflarımız ve  ordan geçenler ellerine ne geçti ide bu tarihi alan içine e atmışlar. Birde akşam olunca alkol bağımlılarının uğrak yeri oldu. Burada cami var. Gece gelip içki içip, şişelerini atıyorlar. Bu kişilere kimse dur demiyor. Ayıptır, Günahtır” dediler.