Samsun Klas Haber

Samsun’da Terapi Odası Açıldı

Samsun’da Terapi Odası Açıldı
26 Mayıs 2021 - 7:00

Terapi odasıyla çocukların gelişimine katkı sağlanacak – samsun haber

Zihinsel Yetersiz Çocukları yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Samsun Şubesi’nde , Küresel Bağış projesi kapsamında Rotary Kulüpleri’nin destekleriyle  duyu bütünleme terapi odası açıldı

Zihinsel Yetersiz Çocukları yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Şube Başkanı Alaattin Kuru, zihinsel engelli çocukların gelişimine büyük katkı sağlayan  duyu bütünleme terapi odasının  Küresel Bağış projesi kapsamında Samsun’da faaliyete geçtiğini duyurdu.

Duyu bütünleme terapi odalarının oldukça pahalı olduklarını dile getiren Kuru, Rotary Kulüplerinden destek aldıklarını belirterek, “Eğitim esnasında duyu bütünleme odasında bulunan materyallere çok ihtiyacımız oluyor. Fakat çok pahalı oldukları için temin etmekte çok zorlanıyoruz. Bir duyu bütünleme odasının maliyeti 60  bin  ile 75  bin TL arasında değişiyor. Dolayısıyla bu odaların tam donanımlı teşrif edilmesi ZİÇEV Şubeleri için ve dolayısıyla engelli bireylerin eğitimi için çok önemli. Küresel bağış projesinin ilk ayağı olan SAMSUN ZİÇEV şubesi duyu bütünleme odası teşrifine bölgemizden Rotary Kulüpleri, Samsun Rotary Kulübü, Atakum Rotary Kulübü, Canik Rotary Kulübü, 19 Mayıs  Rotary Kulübü ve Ünye Rotary Kulübü destek verdi. Ankara Gaziosmanpaşa Rotary Kulübü yürütücülüğünde ve Uluslararası Rotary 2430 – 2440- 2420 – 6800 Bölgelerinin ve UR 2430 Bölge 30 Rotary kulübünün desteği ile ZİÇEV’in Samsun, Niksar, Elazığ ve Tarsus’ta bulunan okullarına  duyu bütünleme terapi odaları  tefriş edilerek bağışlandı” dedi.