Samsun Klas Haber

Vali Kaymak Müdüre Ders Verdi.

Vali Kaymak Müdüre Ders Verdi.
09 Haziran 2018 - 6:37

Boşuna Baba Demiyorlar…

Müdür uzattı, Vali Kaymak kısa kesti!

Samsun’da karne karne töreninde Milli Eğitim Müdürü’nün öğrencilere yaptığı konuşması uzayınca güneş altında bekleyen öğrenciler rahatsız oldu. Durumu fark eden Samsun Valisi Osman Kaymak konuşmasını kısa keserek müdüre ders verdi. Kaymak , ‘Müdürümüz, uzun  bir konuşma yaptı. Sevgili yavrularımız sıcakta ve güneş altındalar. Onlar bizim için kıymetli, üzmek istemeyiz’ dedi.

Samsun’da 2017-2018 eğitim öğretim yılı 2. dönem karne töreni Baruthane Ortaokulu’nda gerçekleşti. Törene, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, ilçe milli eğitim müdürleri ve veliler katıldı.

Törende, protokol üyeleri güneşten korunaklı  çadırın altında otururken, öğrenciler ise güneşin altında perişan oldu. Birde buna  İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’in uzun ve  sıkıcı konuşması eklenince, öğrencilerin bazıları  yere oturarak  ellerindeki bayraklarla başlarını güneşten korumak için mücadele etti. Bir kısım öğrenci ve velileri ise gölgede kalan Atatürk büstünün arkasına sığındılar. Bu durumu gören Vali Kaymak ise  konuşmasını 4 dakika ile sınırlı tutarak öğrencilerin daha fazla güneş almasının önüne geçti.

 

DÖRT DAKİKADA BİTİRDİ

Müdür Esen’in uzun süren  konuşmasının ardından söz alan Vali Kaymak, güneş altında bunalan öğrencileri dikkate alarak konuşmasını 4 dakika ile kısa kesti. Vali Kaymak, “Değerli milli eğitim müdürümüz uzun ve kapsamlı bir konuşma yaptı. Benim de aynı kapsamda yapacağım konuşma sizleri sıkacaktır. Sevgili yavrularımız sıcakta ve güneş altındalar. Onlar bizim için kıymetli, onları üzmek istemeyiz. Milli eğitim müdürümüz yaptıklarımızın bir kısmını anlattı, buradan şu çıkıyor; biz devlet olarak eğitimi çok önemsiyoruz. Samsun olarak daha çok önemsiyoruz. Bu anlamda çok ciddi çalışmalar yapılıyor. İkili eğitimden tekli eğitime geçmeden tutun da, okuma yazma seferberlikleri, Maarif Hareketi, spor salonlarından çok daha iyi yararlanmalarına kadar yüzme kursları konusunda çalışılıyor. Hedefimiz çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri ve geleceğimizden emin olmak. Samsun’da eğitim ve öğretimde istediğimiz düzeye geleceğimizi düşünüyorum. Akademik başarının yanı sıra çocuklarımızın vatansever duygularla yetişmesini çok önemsiyoruz. Samsun Okuma Vakti’nin çok anlamlı olduğuna inanıyorum. Çocuklar şimdi karne alıp tatile giriyorlar ama şöyle bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Ben de bir veliyim. Liseye giden bir oğlum var. Bilgisayar ve cep telefonunu elden bırakmıyorlar. Bu çocuklar için büyük bir tehlike. Tamamen uzak kalmalarını istemiyoruz ama tehlikeli oyunlar veya bilgisayar başında uzun saatler kaldığı için hastalanıp ölen çocuklar var. Lütfen çocukların oyununu kontrol edin. Samsun çok güzel bir il, doğası var. Çocuklarımız tatilde dışarıya çıksın” diye konuştu.