Samsun Klas Haber

Vatandaş Mustafa

Vatandaş Mustafa
01 Mart 2020 - 6:33

VATANDAŞ MUSTAFA’NIN ADI PARK’DA YAŞAYACAK

Rize Fırtına Vadisi’nde kurulmak istenen HES’e karşı verdiği mücadele ile tanınan ve “Vatandaş Mustafa” olarak bilinen Mustafa Orhan’ın adı Atakum’da bulunan bir parka verildi. Parkın açılışında Vatandaş Mustafa’nın kızı Nilay Orhan gözyaşlarına boğuldu

Tüm yaşamını doğaya ve doğup büyüdüğü Fırtına Vadisi’ni korumaya adamış bir mücadele insanına, ‘soyadı ile değil’ bu ülkenin ‘vatandaşı olarak bilinmeyi içselleştirmiş’ Vatandaş Mustafa‘nın adı Atakum’da bulunan bir parka verildi.

KIZI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Fırtına Vadisi’ne yapılmak istenen HES’lerin doğaya vermiş olduğu tahribata karşı sürdürdüğü koruma çalışmaları ve  yargısal mücadele ile tanınan Vatandaş Mustafa’nın kızı Nilay Orhan parkın açılışında gözyaşlarını tutamadı.

YOĞUN KATILIM
Vatandaş Mustafa Parkı’nın açılışına 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır,  ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, Trabzon Düşünce ve Kültür Platformu Başkanı  Av. Muammer Aydın, Trabzon Düşünce ve Kültür Platformu Samsun Temsilcisi Ali Çömez ve yönetim kurulu üyeleri,  Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun, Vatandaş Mustafa’nın oğulları Gazeteci Ali Orhan Lazaloğlu ve Musa Orhan ile kızı Nilay Orhan ile vatandaşlar katıldı.

PANEL DÜZENLENDİ
Açılışın ardından Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi Büyük Salonu’nda “Karadeniz Yarına da Kalsın Paneli” düzenlendi. Panelin moderatörlüğünü Trabzon Düşünce ve Kültür Platformu Başkanı  Av. Muammer Aydın yaparken Emekli Amiral Türker Ertürk, Gazeteci Pelin Cengiz ve Turizmci Ali Çömez panelist olarak katıldı. Panelde, dünyanın, Türkiye’nin ve özellikle Karadeniz’in içinde bulunduğu çevre sorunlarına  değinilecek ve çözüm önerilerinde bulunuldu.

MECLİSTEN GEÇMİŞTİ
Mustafa Orhan’ın 3 Kasım 2019’da hayatını kaybetmesinin ardından anısını yaşatmak ve kutsal çevre mücadelesini genç kuşaklara tanıtmak için Trabzon Düşünce ve Kültür Platformu’nun önerisi,  Atakum Belediyesi Meclisi’nde kabul edilmiş ve  parka “Vatandaş Mustafa” adının verilmesi uygun görülmüştü.

Kaynak/Samsun Gazetesi