Samsun Klas Haber

Yalan Ortaya Çıktı!

Yalan Ortaya Çıktı!
11 Şubat 2020 - 7:04

Mahalleliyi isyan  ettiren ‘cami iddiası’

Yıkılan camilerini yaptırmak için kendi aralarında para toplayan Irmaksırtı Mahallesi sakinleri, yerel bir gazetede çıkan ‘Santralciler sus payı cami yaptırıyor’ sözleri üzerine adeta isyan etti

Samsun’un Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesi’nde Oltan Köleoğlu Enerji tarafından yapımı devam eden biyokütle enerji santrali ile ilgili tartışmalar sürerken, yerel bir gazetede firmanın yıkılan ve yeniden yapılan Irmaksırtı Cami’nin masraflarını üstlendiği iddiası, vatandaşları isyan ettirdi.

İFTİRA VE YALAN

Irmaksırtı Mahallesi sakinlerinden Erdoğan Terzi, “Bir yerel gazetede ‘ Santralciler Cami Yaptırıyor’ manşeti ile verilen haber ve içeriği tümüyle gerçek dışı ve yalan haber olup hayırseverlerin ve mahalle sakinlerimizin onurunu rencide etmiştir.
Tamamiyle hayırseverlerin ve mahalle sakinlerimizin katkıları ile yapılmakta olan camimizin, ilçemizde yapılması planlanan santralin yapılmasına karşı çıkmama karşılığı sus payı olarak santrali yapacak firma tarafından yapıldığı iddiası büthandır, iftiradır yalandır “dedi.

YASAL YOLLARA BAŞVURULACAK 

Terzi şöyle devam etti; ” Cami yapımını üstlenen hayırseverleri ve mahalle sakinlerimizi ciddi anlamda rencide eden ve şevkini kıran bu haberin derhal düzeltilmesi ve özür dilenmesini bekliyoruz. Haberi yapanlar iddialarını ispat etmediği veya haber düzeltilmediği ve özür dilenmediği takdirde haberi yapan ve yayımlayanlar hakkında yasal yollara müracaat edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygı ile arz ederiz.”

Kaynak:Halk Gazetesi/ Feride İçkilli